Sari la conținut
Clinica Stomatologica » România a ajuns la 3 cazuri confirmate de variola maimuței

România a ajuns la 3 cazuri confirmate de variola maimuței

România a ajuns la 3 cazuri confirmate de variola maimuței, ultimul caz fiind anunțat miercuri de Ministerul Sănătății.

Persoana infectată este un bărbat de 31 de ani, care s-a prezentat marți la un spital din București, iar investigațiile de laborator au confirmat că este infectat cu variola maimuței.

“Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, a precizat ministerul.

Primul caz confirmat în România este un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, diagnosticat luni în urma investigațiilor de laborator. Al doilea caz a fost confirmat marți, fiind un bărbat de 32 de ani.

Infecția cu virusul MPV, care provoacă variola maimuței, a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria.

Virusul este endemic în vestul și centrul Africii, unde provoacă de obicei forme ușoare de boală, și a fost rareori detectat în alte regiuni până luna trecută.

Până în prezent au fost raportate circa 900 de cazuri confirmate de infecție cu virusul “variolei maimuței” în statele din Uniunea Europeană. Niciun deces din cauza infecției nu a fost raportat până acum.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a programat o reuniune săptămâna viitoare în care va analiza dacă variola maimuței reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică.

Articolul România a ajuns la 3 cazuri confirmate de variola maimuței apare prima dată în 360medical.ro.