Sari la conținut
Clinica Stomatologica » România, o prezentă record cu lucrări științifice la Conferința Anuală a Asociației Europene de Management Sanitar

România, o prezentă record cu lucrări științifice la Conferința Anuală a Asociației Europene de Management Sanitar

Medici, cercetători, profesori, decidenți în politici de sănătate din Europa și din lumea întreagă care lucrează în management sanitar s-au reunit la Bruxelles la Conferința Anuală a Asociației Europene de Management Sanitar – EHMA – European Health Management Association. ,,A fost încurajator să văd o prezență românească tot mai consistentă”, a spus Marius Ungureanu, cercetător în sănătate publică și sisteme de sănătate lector universitar și director educațional al Departamentului de Sănătate Publică (www.publichealth.ro), Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (www.fspac.ro), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Practic, pentru România este un record, având în vedere că anii anteriori doar unul- doi specialiști aveau prezentări, la această ediție fiind 6 lucrări științifice.

În perioada 15-17 iunie are loc evenimentul, iar România este prezentă cu șase lucrări științifice: Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate este reprezentată de Mirela Mustață, iar Public Health – Babeș-Bolyai University – reprezentată la Bruxelles de Monica Brînzac, doctorandă în cadrul Departamentului de Sănătate Publică și Simona Ciotlaus, masterandă în cadrul Departamentului de Sănătate Publică.

,,Lucrările Monicăi și Simonei au fost extrem de apreciate (inclusiv de către președintele și vicepreședinta EHMA), iar lucrarea Simonei (o analiză a resursei umane din medicina școlară din România, realizată împreună cu Mădălina Coman) a primit mențiunea specială a juriului”, a scris într-o postare pe facebook Marius Ungureanu, care a moderat două sesiuni de lucrări științifice, în cadrul evenimentului.

pe care le-am moderat, majoritatea prezentărilor au fost realizate de doctoranzi și post-doctoranzi.

,,Visez la o zi în care și în România vom înțelege mai bine importanța profesionalizării managementului sanitar, care nu poate începe decât cu formarea oamenilor în domeniu. Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai și-a asumat și își asumă acest rol de pionierat, și sunt sigur că vor veni și rezultatele”, a specificat cercetătorul român.

Astăzi este ultima zi a conferinței, programul îl puteți vedea aici.

Articolul România, o prezentă record cu lucrări științifice la Conferința Anuală a Asociației Europene de Management Sanitar apare prima dată în 360medical.ro.