loader image
Home » Schimb de experiență între România și Coreea de Sud privind dotarea laboratoarelor cu echipamente de biologie moleculară

Schimb de experiență între România și Coreea de Sud privind dotarea laboratoarelor cu echipamente de biologie moleculară

Reprezentanții sistemelor de sănătate publică din România și Coreea de Sud vor face schimb de experiență privind dotarea laboratoarelor de sănătate publică cu echipamente de biologie moleculară de tip diagnostic.

Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Sănătății, după o întâlnire între prof. univ. dr. Alexandru Rafila și ambasadorul Coreei de Sud în România, Rim Kap-soo.

“În timpul întâlnirii, ministrul Sănătății a subliniat necesitatea dotării laboratoarelor de sănătate publică cu echipamente de biologie moleculară de tip diagnostic. În acest context, s- a convenit asupra organizării unor întâlniri între reprezentanții din domeniu ai celor două state pentru schimb de experiență, în vederea obținerii unor rezultate concrete”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

Cei doi oficiali au discutat și despre colaborarea dintre cele două state pentru combaterea pandemiei cauzate de Covid-19 și despre campania de vaccinare împotriva SARS-Cov-2.

De la începutul pandemiei cele două state au colaborat în lupta pentru gestionarea pandemiei.

Astfel, România a donat Coreei de Sud 450.000 de doze de vaccin Moderna și i-a vândut peste 1,4 milioane de doze de vaccin Pfizer, în timp ce Coreea de Sud a furnizat României teste antigen rapide pentru depistarea SARS-CoV-2.

 

Articolul Schimb de experiență între România și Coreea de Sud privind dotarea laboratoarelor cu echipamente de biologie moleculară apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top