Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți se pot moderniza cu bani din PNRR. Ghidul beneficiarului, lansat de Ministerul Sănătății

Secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți se pot moderniza cu bani din PNRR. Ghidul beneficiarului, lansat de Ministerul Sănătății

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) are o alocar ede 80 milioane euro pentru modernizarea și extinderea secțiilor de terapie intensivă nou-născuți din România. Ghidul beneficiarului a fost lansat oficial în consultare publică de Ministerul Sănătății, iar proiectele de finanțare urmează să fie depuse începând din 30 septembrie.

Sumele din PNRR pot fi accesate pentru a finanța investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport prespitalicesc neonatal.

Astfel, o sumă de 37,82 milioane de euro este prevăzută pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale. Proiectele includ infrastructura adiacentă si echipamente aferente.

Pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening este alocată o sumă de 13,5 milioane euro.

În plus, în PNRR sunt prevăzute fonduri de 21,6 milioane euro pentru proiecte care vizează construirea sau amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.

Tot în cadrul acestei componente, Ministerul Sănătății va cumpăra 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală, cu o valoare estimată de 7,2 milioane euro, care vor fi repartizate pe regiuni.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022. Ghidul beneficiarului și anexele aferente pot fi consultate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Articolul Secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți se pot moderniza cu bani din PNRR. Ghidul beneficiarului, lansat de Ministerul Sănătății apare prima dată în 360medical.ro.