loader image
Home » Simona Tănase, președintele AISM, prezintă rezultatele unui sondaj la dezbaterea ,,Multiple Sclerosis360”

Simona Tănase, președintele AISM, prezintă rezultatele unui sondaj la dezbaterea ,,Multiple Sclerosis360”

Cel puțin o persoană din 3.000 suferă de scleroză multiplă (SM), potrivit celei de-a treia ediții a Atlasului de Scleroză Multiplă al Federației Internaționale de SM. Dacă ne raportăm la țările cu cea mai mare prevalență cifrele se schimbă, o persoană din 300 fiind afectată de această boală. În România nu există date exacte privind numărul bolnavilor de SM, astfel că Simona Tănase, președintele Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM), a derulat un sondaj în rândul populației din România pentru a afla mai multe informații despre pacienții nou diagnosticați cu SM, dar și despre problemele acestora. În premieră la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacția 360medical.ro, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, Simona Tănase va oferi câteva rezultate obținute în urma aplicării Chestionarului pentru evaluarea pacienților cu diagnostic de scleroza multiplă.

Astăzi începând cu ora 18, puteți urmări live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube evenimentul online ,,Multiple Sclerosis360” la care sunt invitați speakeri care activează în specialitatea neurologie și tratează scleroza multiplă, experți în sănătate publică, medici din specialități conexe, reprezentanți ai autorităților și ai asociațiilor de pacienți.

Diagnosticarea precoce este vitală pentru pacienții cu SM, fiindcă îi ajută la inițierea mai grabnică a tratamentului, la gestionarea bolii și la îmbunătățirea calității vieții. Cât timp trece însă de la primele simptome ale bolii până la punerea diagnosticului și-a propus să afle președintele AISM dintr-un sondaj online sub forma unui chestionar cu 17 întrebări la care au răspuns românii cu SM, două dintre ele referindu-se la perioada în care au apărut primele simptome și când a fost pus diagnosticul de SM.

Peste 83% din țările din întreaga lume întâmpină diverse obstacole în diagnosticarea precoce a SM. La nivel global, cel mai frecvent motiv raportat este lipsa de conștientizare a simptomelor SM în rândul publicului larg și a profesioniștilor din domeniul sănătății.  O altă barieră în calea diagnosticării precoce o reprezintă disponibilitatea cadrelor medicale calificate.

Despre noutățile privind diagnosticarea și tratamentul acestei boli, despre problemele medicale și sociale pe care le au acești pacienți se va discuta la ,,Multiple Sclerosis360”.

Dacă aveți întrebări pentru speakerii evenimentului, puteți să le trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil, speakerii vă vor oferi răspunsurile. Vineri 27 mai 2022, redacția 360medical.ro organizează o sesiune dedicată exclusiv profesioniștilor din sănătate, cu acces limitat pe zoom.

Citiți și:

Conf. univ. dr. Raluca Ioana Teleanu, neurolog pediatru, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”

Puiu Sîrbu, președintele OAMGMAMR-filiala Neamț, la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”

Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Asist. univ. dr. Simona Petrescu, despre provocările în managementul sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Asist. univ. dr. Marius Popescu prezintă rolul medicului de reabilitare în evoluția sclerozei multiple la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

 

 

Articolul Simona Tănase, președintele AISM, prezintă rezultatele unui sondaj la dezbaterea ,,Multiple Sclerosis360” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top