loader image
Home » Societatea Română de Dermatologie a elaborat un algoritm al pacientului cu melanom

Societatea Română de Dermatologie a elaborat un algoritm al pacientului cu melanom

Societatea Română de Dermatologie (SRD) a elaborat un algoritm al pacientului cu melanom, care urmează să fie prezentat autorităților în vederea aplicării în practică. Algoritmul vizează scurtarea duratei de răspuns a sistemului medical pentru a crește șansele unei intervenții într-o fază timpurie a bolii. 

Melanomul este una dintre cele mai agresive forme de cancer, cu o rată mare de mortalitate, mai ales ca urmare a ratei mare de metastazare.

“Atunci când am nevoie de o biopsie, am nevoie de un rezultat cât mai repede, în două săptămâni, pentru a ne încadra în 30 de zile. În două săptămâni să primesc rezultatul pentru a ști mai departe ce sesiune terapeutică să aloc”, a declarat secretarul general al SRD, dr. Alin Nicolescu, la conferin’a de lansare a campaniei Euromelanoma 2022.

Acest algoritm va fi prezentat și medicilor din alte specialități, cum ar fi oncologi și anatomopatologi.

“Pentru a diagnostica tumorile cutanate nu este suficient să evaluezi originea tumorilor prin biopsie, ci trebuie să le diferențiezi de alte leziuni cutanate, să le cunoști evoluția și tratamentele unanim acceptate în funcție de stadiul de boală”, a explicat dr. Nicolescu.

“De aceea, niciun nu este niciun specialist mai îndreptățit să se ocupe de problemele pielii de la debut până la faza de tratament decât dermatologul”, a completat medicul.

 

Articolul Societatea Română de Dermatologie a elaborat un algoritm al pacientului cu melanom apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top