loader image
Home » Sondaj: Costurile îngrijirii medicale îi determină pe mulți pacienți să amâne programările la medici

Sondaj: Costurile îngrijirii medicale îi determină pe mulți pacienți să amâne programările la medici

Șapte americani din zece au amânat o programare la medic sau o procedură medicală din cauza costurilor ridicate, potrivit unui sondaj recent. Spitalele se confruntă și ele cu mai multe provocări financiare, încercând să recupereze cheltuielile extrem de mari făcute în timpul pandemiei de COVID-19.

Un sondaj realizat de WebMD.com a scos la iveală că 69% dintre cei 701 respondenți americani au avut probleme legate de costuri, vârsta și sexul reprezentând factori importanți în decizia de a amâna îngrijirea medicală.

Cei cu vârsta sub 45 de ani au fost mult mai predispuși să amâne o programare sau o procedură decât cei cu vârsta de 45 de ani sau mai mult (77% față de 58%), iar femeile au fost mai predispuse la amânări decât bărbații (73% față de 64%).

Sondajul a avut loc în perioada 18-23 mai 2022 și a reliefat că 10% dintre americani au fost nevoiți să plătească o factură medicală de 25.000 de dolari sau mai mult. De altfel, un sfert dintre americanii chestionați au plătit o factură medicală de cel puțin 10.000 de dolari.

16% dintre respondenți au spus că cea mai mare factură pe care au plătit-o vreodată a fost mai mică de 1.000 de dolari, iar 12% au declarat că nu au fost nevoiți să plătească niciodată o factură medicală.

Costurile medicale au fost suficient de semnificative pentru a necesita un împrumut pentru 18% dintre respondenți. Aproape jumătate (48%) dintre cei intervievați au declarat că ei sau cineva din gospodăria lor a avut o afecțiune medicală cronică care a creat dificultăți financiare.

În ceea ce privește acoperirea prin asigurarea de sănătate, sondajul a constatat că: 41% erau asigurați prin intermediul angajatorului/angajatorului soțului sau soției lor, 23% erau asigurați prin Medicare sau Medicaid, 15% nu aveau asigurare de sănătate, iar 6% își cumpăraseră propria asigurare.

În ceea ce privește spitalele americane, acestea încă suferă din punct de vedere financiar, conform siterului healthexec.com. Spitalele s-au confruntat cu mai multe provocări financiare în aprilie, după o îmbunătățire graduală a finanțelor în luna martie 2022. Veniturile spitalelor s-au prăbușit în aprilie, în timp ce cheltuielile s-au diminuat doar ușor, potrivit celui mai recent Raport național al spitalelor realizat de Kaufman Hall.

Raportul americanilor subliniază provocările cu care spitalele și sistemele de sănătate continuă să se confrunte din cauza pandemiei COVID-19. Marjele operaționale ale spitalelor au înregistrat o scădere mare în aprilie – cu 38,1% față de luna trecută și cu 76% față de aprilie 2021.

,,Primele patru luni ale anului au fost extrem de dificile pentru spitale și sisteme de sănătate și nu sunt de bun augur pentru restul anului. Chiar dacă marjele revin cumulativ la nivelurile de dinaintea pandemiei, multe vor sfârși totuși cu marje substanțial scăzute la sfârșitul anului”, se arată în raport.

Costurile cu forța de muncă ale spitalelor au crescut cu o treime de la începutul pandemiei. Lipsa forței de muncă și cererea uriașă au forțat spitalele și sistemele de sănătate să ofere salarii mai mari și mai multe stimulente, cheltuielile cu forța de muncă crescând de la 46% la 49% din cheltuielile totale în luna mai.

Tot mai mulți pacienți ajung în spitale în stadii mai grave de boală, crescând și mai mult cheltuielile. Pacienții cu afecțiuni cronice au întârziat probabil îngrijirea medicală pe tot parcursul pandemiei, ceea ce ar putea să le agraveze afecțiunile și să necesite mai multe perfuzii, produse farmaceutice mai scumpe și mai multe îngrijiri medicale.

 

Articolul Sondaj: Costurile îngrijirii medicale îi determină pe mulți pacienți să amâne programările la medici apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top