Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Spitalul Judeţean Galați va avea un heliport, o premieră pentru regiune

Spitalul Judeţean Galați va avea un heliport, o premieră pentru regiune

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galați va avea un heliport medical, primul din regiune, în urma unei investiții finanțate de Consiliul Județean. 

Joi a fost semnat contractul de lucrări pentru construirea unui heliport medical şi extinderea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galați cu încă un etaj.

Heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 de metri pătraţi, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. De asemenea, vor fi construite două lifturi exterioare, unul pentru heliport şi celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unităţii medicale va avea 466 de locuri.

Până la emiterea ordinului de lucrări mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de şantier şi obţinute diverse avize şi autorizaţii.

“Vom construi la Galaţi primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, citat de Agerpres.

Valoarea contractului este de 25 milioane lei.

Articolul Spitalul Judeţean Galați va avea un heliport, o premieră pentru regiune apare prima dată în 360medical.ro.