Sari la conținut
Clinica Stomatologica » SUA renunță la carantinarea elevilor pentru Covid-19

SUA renunță la carantinarea elevilor pentru Covid-19

Centrul pentru Controlul și prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite nu vor mai recomanda carantina sau programele de testare, în școli sau grădinițe, pentru persoanele expuse la Covid-19.

Agenția a precizat joi, într-un comunicat, că nu mai recomandă carantinarea persoanelor nevaccinate după expunere, întrucât  aproximativ 95% din populația din Statele Unite a fost vaccinată sau a avut deja Covid-19.

„Această îndrumare recunoaște că pandemia nu s-a terminat, dar ne ajută să trecem la un punct în care Covid-19 nu ne mai perturbă grav viața de zi cu zi”, se arată în comunicatul CDC.

Agenția a mai declarat că și-a actualizat recomandările conform cărora persoanele expuse la Covid-19 ar trebui să poarte o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și să se testeze în a cincea zi după expunere, indiferent de starea vaccinării.

„Infectarea anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolilor grave și, prin urmare, este într-adevăr cel mai logic să nu ne diferențiem de îndrumările sau de recomandările noastre bazate pe starea vaccinării în acest moment”, a declarat medicul Greta Massetti, cercetător la CDC

Ghidul școlar al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a eliminat și recomandările de a ține copii în grupuri mici pentru a reduce expunerea și infectarea cu coronavirus.

Agenția a mai precizat că școlile ar putea lua în considerare implementarea screening-ului pentru Covid-19 în cazul activităților cu risc ridicat, cum ar fi sporturile de contact apropiat sau în momentele importante din anul școlar.

Articolul SUA renunță la carantinarea elevilor pentru Covid-19 apare prima dată în 360medical.ro.