Sari la conținut

În fiecare an Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), organizează, cu sprijinul Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, o tabără pe litoralul românesc, unde studenții mediciniști pot învăța tehnici de prim ajutor, salvarea de la înec, dar pot participa și la petreceri tematice.

Cea de-a 15-a ediție a taberei 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐚 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐀𝐝𝐯𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐞 (BSMA) va avea loc  în perioada 24-31 august 2022 la Costinești.

,,BSMA este o tabără ce reunește sub soarele litoralului românesc 80 de studenți ai Universităților de Medicină și Farmacie din întreaga țară. Proiectul are ca scop îmbinarea activitățile sociale cu noțiuni teoretice și activități medicale practice precum: acordarea primului ajutor, tehnici clinice de bază, salvarea de la înec, Clinical Trial, Body Language – „Lie to me”, dar și de petreceri, competiții și jocuri în echipă”, susțin organizatorii ediției din acest an.

Taxa de participare este de 920 de lei și include cazarea pentru 7 nopți cu 3 mese pe zi. Studenții vor avea parte de workshopuri zilnice: tehnici de salvare în caz de înec, BLS, tehnici clinice de bază, traumă, body language, jocuri și petreceri tematice.

La ediția de anul trecut Costinești au participat studenți din toate centrele universitare din România și Republica Moldova. În fiecare zi au avut loc workshop-uri precum: primul ajutor psihologic, trauma, BLS, breaking the silence. Au existat și 2 training-uri de dezvoltare personală făcute în colaborare cu cei de la divizia de training din SSMB. De asemenea, a existat un parteneriat cu ISU Dobrogea pentru desfășurarea unui workshop pe tematică de stingere a incendiilor.

,,Participanții au avut parte de o experiență frumoasă prin care au acumulat informații utile în viața de viitori medici, dar au participat și la jocuri pentru a le întări spiritul de echipă. Selecția participanților s-a realizat conform regulilor Societății Studenților în Medicină din București”, au precizat organizatorii taberei.

 

 

 

Articolul Tabără pentru studenții mediciniști cu workshopuri de prim ajutor incluse apare prima dată în 360medical.ro.