loader image
Home » Tehnologii

Tehnologii

Utilizăm cele mai noi tehnologii din domeniu pentru prevenție, diagnosticare și tratament stomatologic de specialitate.

Scanarea intraorală digitală

În trecut, tratamentele de restaurare dentară necesitau luarea unor măsurători orale folosind metoda de amprentare sau prin denumirea ei mai populară, „plastilină”. O lingură mare cu material de modelaj era introdusă în cavitatea bucală a pacientului și lăsată acolo preț de câteva minute până se întărea respectivul material. „Având în vedere experiența mea în domeniul stomatologic, am văzut deseori disconfortul pacienților în timpul efectuării acestor tipuri de măsurători”, spune Dr. Itzhak Eidelman. “Astăzi mă bucur de inovația tehnologică, care îmi permite să efectuez operațiunea mult mai precis, eficient și mai plăcut pentru pacient, folosind un scaner intraoral digital.” Scannerul intraoral este o cameră video de înaltă calitate care transmite către un computer toate datele scanate precum locația și orientarea. Odată ce computerul asamblează un model 3D precis al zonei scanate, datele sunt trimise automat către laborator pentru efectuarea coroanelor sau a plombelor necesare. Această metodă garantează un rezultat estetic deosebit datorită preciziei și, cel mai important, pentru că este ușor, confortabil și rapid de utilizat.

Coroane în tehnologie 3D - Producția imediată a coroanelor în laborator

Dacă, în trecut, era nevoie de câteva săptămâni de la momentul în care au fost luate măsurătorile până la finalizarea coroanelor sau punților, acum datele sunt digitalizate și trimise în laborator și astfel reușim să producem instantaneu coroanele, punțile sau plombele dentare folosind tehnologie de ultimă oră.

Beneficiile metodei constau în timp scurt de execuție al tratamentului (câteva zile în loc de multe săptămâni și luni), calitate înaltă, precizie maximă și rezultat estetic impresionant. 

Radiografia digitală oferă o imagine mult mai clară, mai largă și mai exactă a stării dinților, a cavității bucale și a maxilarului. Noul dispozitiv digital reduce aproximativ 90% din radiații, permițând transmiterea datelor direct către computer, pentru un diagnostic mai precis și mai rapid.

Unele dintre tratamentele complexe necesită utilizarea radiografiei panoramice. Multe clinici trimit pacienții să-și efectueze astfel de radiografii la centre specializate, dar în clinica noastră dispunem de o cameră digitală panoramică, astfel putem veni în ajutorul pacientului. Radiografia panoramică ne permite să obținem o imagine mai precisă și mai clară. Astfel putem să elaborăm un plan de tratament înainte de începerea efectivă a intervenției chirurgicale.

Tot în clinica noastră, radiografia este realizată digital și astfel putem vedea rezultatele într-un timp foarte scurt, fără a ieși din clinică. Prin această procedură reușim să reducem semnificativ nivelul radiațiilor (cu până la 90% mai puține radiații comparativ cu metoda tradițională). 

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, procesul de implantare dentară poate fi proiectat folosind un computer în cel mai precis mod. Designul se bazează pe datele CT digitale și include un plan 3D detaliat, cu indicații precise privind poziția optimă a implanturilor pentru obținerea unui rezultat desăvârșit. Încurajăm efectuarea implantului dentar digitalizat din următoarele considerente: realizarea unei lucrări precise într-un timp mai scurt; pentru o intervenție chirurgicală minim-invazivă; pentru un rezultat estetic impresionant și pentru o revenire rapidă la rutina zilnică, fără aproape nicio umflătură sau durere.

Microscopul permite efectuarea procedurilor chirurgicale și dentare cu o foarte mare precizie. Cu ajutorul lui obținem un câmp vizual mai larg în cavitatea bucală și putem vedea chiar și cele mai mici detalii. În acest fel, putem oferi servicii stomatologice de înaltă calitate, cu o mai mare precizie în execuție.

Utilizarea laserului în stomatologie devine din ce în ce mai importantă, mai ales atunci când dorim să minimizăm folosirea metodelor chirurgicale clasice și să protejăm țesuturile moi (gingia, mucoasa) în timpul tratamentului. 

În clinica noastră, utilizăm cele mai avansate tehnologii în tratarea afecțiunilor gingivale (gingivită, parodontoză). Utilizarea laserului ajută la efectuarea tratamentelor cu o mai mare precizie și la posibilitatea sterilizării zonelor tratate, fără a fi nevoie de anestezie, fără tăieturi sau durere. Astfel pacientul se poate întoarce curând la rutina sa zilnică, fără prea multe efecte secundare.

Iți este teamă de seringă și de anestezie înainte de intervenția stomatologică? De astăzi, poți respira ușurat. 

În clinica noastră folosim cele mai avansate tehnologii în domeiu, astfel, prin metoda de anestezie computerizată SleeperOne putem efectua anestezia de îndată, folosind un dispozitiv precis direcționat către zona de tratament, fără durere în timpul procesului de injectare.

Mulțumită acestei tehnologii, pacienții cu anxietate dentară pot fi tratați acum mult mai confortabil, fără durerea asociată injecției de anestezie clasică și fără a suferi de cunoscuta amorțeală a obrajilor și a buzelor după tratamentul stomatologic.

Gazul ilariant este o soluție eficientă pentru a reduce anxietatea pacienților, în special la copii și adolescenți dar și chiar la adulți. 

Gazul ilariant este un amestec de două gaze – oxigen și dioxid de azot. Gazul inhalat prin nas induce o stare de calm și relaxare, estompând simțurile și reducând intensitatea durerii. În acest fel, este posibil să efectuăm un tratament plăcut, relaxat și liniștit.

Fotografia dentară digitală

Fotografia dentară digitală este o dezvoltare tehnologică inovatoare care permite transferul imediat al datelor direct pe ecranul computerului, și la un nivel minim de radiații! Radiografia este creată prin trecerea aparatului prin zona vizată.

De ce trebuie folosită fotografia dentară?

Atunci când efectuați o examinare de rutină la medicul stomatolog, este necesară efectuarea unei radiografii dentare pentru a se putea stabili un diagnostic corect și precis. Radiografiile dentare permit medicului curant să observe în detaliu cavitatea bucală, având acces chiar și în zonele inaccesibile. Examenul CT cu raze X este o parte integrantă a procesului de diagnosticare în domeniul stomatologic. Știați că? Radiografiile dentare ajută la examinarea identității, acestea fiind folosite de către laboratoarele de criminalistică și de diverse agenții de securitate.

Ce se poate identifica cu ajutorul fotografiei dentare?

Fotografia dentară este un instrument folosit de medicii stomatologi pentru a diagnostica problemele dentare.
Medicul poate observa următoarele patologii:

Carii dentare (găuri) între dinți – cel mai adesea nu pot fi văzute în cadrul examenul clinic.
Dinți și restaurări dentare – plombe / coroane existente.
Starea osoasă care înconjoară dintele – informații care ajută, de exemplu, în diagnosticul parodontozei.
Patologii osoase – tumori și chisturi.
Anatomia maxilarului – care ajută la stabilirea tratamentului fiind esențială în realizarea implanturilor, de exemplu.

Consultă lista de preturi

Ce tipuri de fotografie dentară există?

În prezent, există mai multe tipuri de fotografie dentară cu raze X, fiecare potrivită pentru diagnosticarea diferitelor afecțiuni. După vizita la clinica stomatologică, probabil va fi nevoie de unul dintre următoarele tipuri de fotografie:

Radiografia bite-wing

Cel mai comun tip de fotografie necesar pentru stabilirea unui diagnostic. Scopul său este în primul rând să identifice cariile interdentare aflate în zonele ascunse ale gurii sau pe cele care se pot forma sub lucrări sau obturaţii, să observe punctele sau suprafeţele de contact dintre coroanele dinţilor posteriori adicenţi sau conturul osului alveolar și să ofere informații despre înălțimea crestei alveolare (osul care înconjoară dinții). Examinarea include două-patru fotografii axate pe regiunea molară posterioară.

Radiografia retroalveolară (Periapical)

O fotografie care se concentrează numai pe zona rădăcinii dinților și împrejurimile sale. Acesta este un tip de fotografie care se caracterizează prin cantitatea exactă obținută și opțiunile de mărire pentru clarificarea detaliilor. Se efectuează pe un anumit dinte pe care medicul dorește să-l verifice sau să-i observe starea osoasă din jur.

Fotografie de status bimaxilar

O serie de fotografii dentare compusă din 14-20 fotografii bite-wing și periapicale, care prezintă o imagine de ansamblu a cavității bucale. Se recomandă acest tip de fotografie, ca etapă preliminară înainte de formularea unui plan complet de tratament de restaurare, care include tratamente complexe, precum tratamente endodontice și parodontale.

Avantajele fotografiei dentare digitale

Fotografia dentară digitală este o alternativă modernă, mai sigură și mai precisă pentru dentist și permite o imagine largă, clară și completă a afecțiunilor dentare.

Senzorul digital este mai sensibil la radiații în comparație cu o fotografie standard, astfel încât nivelul de radiație poate fi mult redus; Fotografia digitală va reduce aproximativ 90% din radiații, comparativ cu fotografia dentară analogică standard.

Fotografia dentară digitală, este transferată direct pe ecranul computerului, reduce astfel timpul de așteptare și eficientizează procesul de tratament.

Fotografia dentară digitală poate fi mărită și procesată, ceea ce facilitează diagnosticul și simplificarea procesului, iar în cazurile în care fotografia a ieșit un pic întunecată sau prea luminoasă, nevoia efectuării unei fotografii suplimentare va fi redusă datorită posibilității de procesare.

Premieră în România - Magdent

Magdent este un dispozitiv de vindecare de ultima deneratie.

Ce este tehnologia MagDent?

Clinicile Dr. Eidelman au adus în premieră în România cea mai nouă tehnologie în rândul dispozitivelor de vindecare: MagDent. Oferim în exclusivitate clienților noștri tehnologia unică ce micșorează perioada de vindecare cu de până la 3 ori mai repede după plasarea implantului. Întreaga echipă formată din medici cu multiple specializări, cu o experiență internațională de peste 30 de ani este orientată spre a oferi servicii premium stomatologice cu ajutorul tehnologiilor de elită lansate pe piața internațională. În momentul actual suntem singura clinică din România, chiar din Europa ce asigură dublarea eficientizării implantării în os cu noul dispozitiv MagDent. Ne-am dorit să inovăm domeniul implantologiei pentru a veni în sprijinul pacienților oferind o soluție pentru cei ce au nevoie de implanturi dentare, mărind cu 60% densitatea osului format în jurul implantului.
Acum persoanele care au un sistem osos deficitar din cauze medicale diverse au o nouă șansă de reușită a implantului dentar. Spre exemplu, persoanele ce suferă de diabet reprezentau o categorie de pacienți în cazul cărora implantul dentar nu era cea mai bună soluție. Dispozitivul de vindecare MagDent îmbunătățește calitatea osului, contribuind la reușita cazurilor cu deteriorări osoase sau în rândul celor care au boli autoimune (diabet, osteoporoză, etc.), dar și a fumătorilor înrăiți. Acest dispozitiv este destinat pacienților cărora în mod normal le-ar fi refuzată procedura sau la care ar dura foarte mult refacerea unui implant dentar, persoane cu afecțiuni speciale precum cele: – Diabetice – Osteoporotice – Cardiace Tehnologia medicală israeliană numită MagDent a dezvoltat un nou dispozitiv de vindecare electromagnetic ce accelerează osteointegrarea (conexiunea dintre os și implant) cu 300%. Micuțul dispozitiv (numit MED) conține o baterie ce este atașată în vârful implantului și emite pulsații electromagnetice, activând o integrare și reparare mult mai rapidă a masei osoase înconjurătoare.

Cum se realizează tehnologia MagDent în implantologie? Tot ce trebuie să știi!

Fiind un dispozitiv inovator, unic pe piața din România, chiar din Europa, vă asigurăm de calitatea și siguranța utilizării sale. Câmpul electromagnetic reprezintă doar 1% din radiațiile limitate permise dispozitivelor medicale. Este important de precizat că produce un câmp electromagnetic pe o rază de 1-2 mm în jurul noului implant, fără a afecta implanturile vecine. MED a fost testat în instituții și laboratoare standarde și dispune de toate certificările necesare utilizării în Europa.

MED vine de la Miniaturized Electromagnetic Device, iar acesta este destul de mic încât să se potrivească cu majoritatea implanturilor dentare. MED are forma unui simplu dispozitiv de vindecare și este ușor să fie integrat în implant. Este înlăturat la finalul perioadei de tratament, în funcție și de protocolul urmat de medicul implantolog.

Beneficiile dispozitivului de vindecare MagDent

Accelerează procesul de vindecare cu 300%.

Îmbunătățește și eficientizează implantarea în os cu 50%
Mărește densitatea osului format în jurul implantului cu 60%
Îmbunătățește calitatea osului cu 60% – este cea mai bună soluție pentru pacienții ce au o calitate îndoielnică a sistemului osos
Implică mult mai puțină deteriorare osului.
Mărește rata de succes a procedurilor de implantologie
Oferă satisfacție pacienților datorită eficienței sale​
Înlătură cu mult necesitatea de a aplica proceduri de reparație ulterioare asupra implantului

Alege cea mai nouă tehnologie în premieră în România ce micșorează perioada de vindecare cu de până la 3 ori mai repede după plasarea implantului.

Doctor Cristian Georgescu

MEDIC SPECIALIST CHIRURGIE ORALĂ
peste 15 ani experiență

Recomandarea medicilor Dr. Eidelman!

Având o experiență de peste 30 de ani, cunoaștem nevoile oamenilor care ne trec pragul, empatizăm cu ei și reușim să le oferim cele mai bune sfaturi stomatologice! Implanturile dentare sunt revoluționare din mai multe puncte de vedere, principalul avantaj fiind acela că îți repară dantura complet. Pentru o eficiență mai ridicată, recomandăm utilizarea bontului MagDent care poate fi atașat șurubului de implant: reduce timpul de vindecare la o lună, mărește densitatea în jurul osului (un beneficiu major pentru pacienții care au o calitate îndoielnică a sistemului osos), implică mult mai puține reparații ulterioare a implantului, este 100% eficient în cazul pacienților diabetici, și multe alte avantaje!  Este timpul ca tu să te bucuri de o dantură perfectă! Te așteptăm pe la noi!  Pentru a afla mai multe informații despre tehnologia revoluționară MagDent, testată și apreciată deja în străinătate, poți da click chiar aici. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Contactează-ne

Scroll to Top