Sari la conținut
Clinica Stomatologica » UMF Carol Davila a depus un proiect pentru finanțare prin PNRR

UMF Carol Davila a depus un proiect pentru finanțare prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) are prevăzută o componentă de digitalizare a universităților ce va fi finanțată cu 4 milioane de euro. UMFCD a depus în urmă cu două zile o propunere de proiect pe această componentă și așteaptă rezultatul. Ținta PNRR la atingerea căreia contribuie apelul lansat este de minim 60 de universități sprijinite cu centre tehnologice inovatoare pentru dezvoltarea competențelor viitorului, prin îmbunătățirea continuă a programelor de studiu.

Proiectul ,,Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional” vizează dezvoltarea bazei de simulare medicală, cu simulatoare complexe de ultimă generație prin intermediul cărora vom organiza ateliere practice de tip workshop hands-on cu componentă practică prin care cursanții vor deprinde abilități teoretice și practice în multiple specialități medicale.

,,Doresc să felicit întreaga echipă care a participat la pregătirea propunerii de proiect: ȘL. Dr. Ștefan Busnatu – Prodecan Facultatea de Medicină și Coordonator CieH, Asist. Univ. Dr. Cristian Toma – Coordonator Departament de Simulare Medicală, Victor Cojocaru – Șef Serviciu de Inovație și e-Health, Prof. Univ. Dr. Raluca Papacocea – Director Direcția Generală Secretariat Universitate, Oana Bulai – Serviciul de Inovație și e-Health, Răzvan Mischie – Direcția Generală Secretariat Universitate, Dr. Marina Leontescu – Departamentul de Simulare Medicală, Dr. Andrei Slobozeanu – Departamentul de Simulare Medicală, Mirela Dinescu – Director Direcția Sisteme Informatice și Comunicații Digitale și ținem pumnii strânși în așteptarea rezultatului”, a scris pe pagina sa de socializare prof. univ. dr. Viorel Jinga, Rectorul UMFCD.

Proiectele depuse trebuie să se încadreze în criteriile de finanțare ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15: Educație, Reforma 5: Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 16: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului.

Potrivit ghidului solicitantului Granturi pentru digitalizarea universităților,  ,,tehnologiile digitale sunt factori puternici de stimulare pentru tranziția către o economie verde, inclusiv pentru trecerea la o economie circulară și pentru decarbonizarea energiei, transporturilor, construcțiilor, agriculturii și altor industrii și sectoare.  În paralel, este important să se reducă amprenta climatică și de mediu a produselor digitale și să se faciliteze trecerea către comportamente durabile, atât în dezvoltarea, cât și în utilizarea produselor digitale. Sistemul de educație și formare utilizează din ce în ce mai mult tehnologiile digitale și valorifică beneficiile și oportunitățile acestora. Transformarea digitală în educație este susținută de progresele în domeniul conectivității, de utilizarea pe scară largă a dispozitivelor și a aplicațiilor digitale și de nevoia de adaptare la cererea mereu în creștere de competențe digitale”.

Articolul UMF Carol Davila a depus un proiect pentru finanțare prin PNRR apare prima dată în 360medical.ro.