loader image
Home » Vaccinarea anti-HPV poate preveni cancerul cervical la femeile cu celule precanceroase

Vaccinarea anti-HPV poate preveni cancerul cervical la femeile cu celule precanceroase

Femeile diagnosticate cu celule precanceroase ale colului uterin ar putea beneficia de protectia oferita de vaccinul anti-HPV, arata unui nou studiu, potrivit dpa si Agerpres.

Cercetarea aparuta in revista medicala BMJ publicata de Asociatia Medicala Britanica (BMA) sugereaza ca si femeile care au fost depistate cu celule precanceroase pe colul uterin ar putea beneficia de protectie daca se vaccineaza anti-HPV. Pana acum, doar fetele si baietii cu varste de minim 12 si 13 ani beneficiau de acest vaccin.

Dupa ce o femeie este diagnosticata cu celule precanceroase de grad inalt pe colul uterin, ea prezinta un risc de-a lungul vietii de a dezvolta cancer de col uterin.

Potrivit noului studiului, s-a sugerat ca acest vaccin ar putea opri reaparitia leziunilor, precum si protejarea impotriva altor tipuri de cancer cauzate de HPV.

Rezultatele studiului au aratat ca riscul de reaparitie a „bolii pre-invazive de risc inalt” a fost redus cu 57% la persoanele care au fost vaccinate in plus fata de tratamentul chirurgical pentru leziunile cervicale, comparativ cu cele care nu au fost vaccinate, mai relateaza sursele citate.

Descoperirile au fost mai relevante in randul femeilor purtatoare ale tulpinilor de virus cel mai adesea asociate cu riscul de cancer de col uterin.

Etichete: vaccinul anti-HPV, vaccinarea anti-HPV, leziuni precanceroase col uterin, cancer de col uterin,

The post Vaccinarea anti-HPV poate preveni cancerul cervical la femeile cu celule precanceroase appeared first on Edumedical.

Scroll to Top