Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Vaccinul pentru variolă de la Bavarian Nordic primește autorizare provizorie de la EMA și pentru variola maimuței

Vaccinul pentru variolă de la Bavarian Nordic primește autorizare provizorie de la EMA și pentru variola maimuței

Compania daneză de biotehnologie, Bavarian Nordic, a declarat vineri că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a recomandat ca vaccinului său pentru variolă, Imvanex, să primească aprobare și pentru variola maimuței.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) „a adoptat un aviz pozitiv prin care recomandă ca autorizația de introducere pe piață a vaccinului Imvanex împotriva variolei, să fie extinsă pentru a include pe etichetă și protejarea împotriva variolei maimuței (monkeypox)”, a declarat compania producătoare.

Vaccinul Bavarian Nordic, singurul care a obținut aprobarea pentru prevenirea bolii variola maimuței în Statele Unite și Canada, a fost aprobat până acum în UE doar pentru protecția împotriva variolei la adulți.

Serul conține o formă vie, modificată a virusului vaccinia, denumită „vaccinia Ankara”, care este înrudită cu virusul variolei.

În timpul actualei epidemii de variola maimuței, pe fondul creșterii numărului de cazuri confirmate în Europa și America de Nord, în special, compania a furnizat vaccinul mai multor țări din UE pentru utilizare „off-label”.

Comisia Europeană a anunțat luni suplimentarea cu încă 54.000 de doze de vaccin Bavarian Nordic, în afara contractului inițial pentru 110.000 de doze de vaccin antivariolic, pe fondul creșterii numărului de cazuri.

„Extinderea etichetei va contribui la îmbunătățirea accesului la vaccin în întreaga Europă și la consolidarea pregătirii viitoare împotriva variolei maimuței”, a declarat conducerea companiei daneze într-un comunicat.

Recomandarea EMA va fi înaintată Comisiei Europene pentru aprobare finală în scurt timp, a mai precizat compania.

Articolul Vaccinul pentru variolă de la Bavarian Nordic primește autorizare provizorie de la EMA și pentru variola maimuței apare prima dată în 360medical.ro.