Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Variola maimuței: 19 cazuri confirmate în România

Variola maimuței: 19 cazuri confirmate în România

România a ajuns la 19 cazuri confirmate de variola maimuței, după ce marți Ministerul Sănătății a anunțat un nou caz.

Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 22 de ani, din Bucureşti, care se află în izolare în spital. Sarea lui de sănătate este bună, a precizat sursa citată.

Luni, Comisia Europeană a anunțat că a cumpărat 54.000 de doze suplimentare din vaccinul împotriva virusului „variola maimuței” dezvoltat de firma Bavarian Nordic, pe fondul creșterii numărului de cazuri în UE.

Din această achiziție centralizată la nivel european, România va primi un număr de doze echivalent cu ponderea populației sale în populația totală a UE.

Infecția cu virusul MPV, care provoacă variola maimuței, a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria.

Virusul este endemic în vestul și centrul Africii, unde provoacă de obicei forme ușoare de boală, și a fost rareori detectat în alte regiuni până luna trecută.

Până în prezent au fost raportate peste 8.200 de cazuri confirmate de infecție cu virusul “variolei maimuței” în 35 de state din regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în care virusul nu este endemic, potrivit datelor Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC).

Articolul Variola maimuței: 19 cazuri confirmate în România apare prima dată în 360medical.ro.