Sari la conținut
Clinica Stomatologica » Variola maimuței: Americanii intenționează să aibă 1,6 milioane de vaccinuri disponibile până la sfârșitul anului

Variola maimuței: Americanii intenționează să aibă 1,6 milioane de vaccinuri disponibile până la sfârșitul anului

Americanii au anunțat care este strategia lor de vaccinare și protejare a celor mai expuși riscului de variolă a maimuței. Administrația Biden intenționează să aibă 1,6 milioane de vaccinuri disponibile până la sfârșitul anului pentru a atenua răspândirea virusului.

Departamentul american de Sănătate și Servicii Umane (HHS) și-a anunțat în urmă cu câteva zile strategia de vaccinare și protejare a celor mai expuși riscului de variola maimuței, o boală rară al cărei virus este în aceeași familie cu variola. HHS intenționează să acorde prioritate vaccinurilor în zonele cu cel mai mare număr de cazuri și să ofere îndrumări oficialilor locali pentru a ajuta la planificarea răspunsului lor.

Un focar de variolă a maimuței a fost raportat în SUA în acest an, iar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) urmăresc mai multe cazuri în mai multe state în care boala nu este de obicei raportată, inclusiv în SUA. Virusul este caracterizat de o boală erupție cutanată.

„Nu este clar cum au fost expuși oamenii la variola maimuței, dar primele date sugerează că homosexualii, bisexualii și alți bărbați care fac sex cu bărbați reprezintă un număr mare de cazuri. Cu toate acestea, oricine a fost în contact strâns cu cineva care are variola maimuță este în pericol”, a declarat recent CDC.

HHS intenționează să extindă rapid accesul la sute de mii de doze de vaccin pentru utilizare profilactică împotriva variolei maimuțelor în zonele cu cea mai mare transmitere, folosind un sistem de alocare pe niveluri. HHS va furniza 296.000 de doze de vaccin JYNNEOS, aprobat de FDA,  dintre care 56.000 de doze vor fi disponibile imediat, iar alte 240.000 de doze vor fi disponibile în săptămânile următoare. În total, HHS se așteaptă să fie disponibile 1,6 milioane de doze în acest an.

„În câteva zile de la primul caz confirmat de variola a maimuței în Statele Unite, am început rapid să implementăm vaccinuri și tratament pentru a ajuta la protejarea publicului american și la limitarea răspândirii virusului. În timp ce variola maimuței prezintă un risc minim pentru majoritatea americanilor, facem tot ce putem pentru a oferi vaccinuri celor cu risc crescut de a contracta virusul. Această nouă strategie ne permite să maximizăm furnizarea de vaccinuri disponibile în prezent și să ajungem la cei care sunt cei mai vulnerabili la focarul actual”, a declarat secretarul HHS, Xavier Becerra, potrivit  siteului healthexec.com.

Sistemul de distribuție pe niveluri a vaccinului acordă prioritate jurisdicțiilor cu cele mai mari rate de cazuri de variola maimuțelor, unde dozele de vaccin vor fi alocate în funcție de numărul de indivizi expuși riscului de variola maimuței care au și afecțiuni preexistente, cum ar fi HIV. Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare al agenției americane recomandă vaccinarea persoanelor cu risc ridicat cu o expunere confirmată la variola maimuței. Având în vedere numărul mare de contacte și dificultățile de identificare a contactelor în timpul unui focar, HHS va furniza vaccinuri persoanelor cu expuneri confirmate și presupuse la variola maimuței.

„Ne concentrăm să ne asigurăm că publicul și furnizorii de asistență medicală sunt conștienți de riscurile prezentate de variola maimuței și că există pași pe care îi pot lua – prin căutarea de teste, vaccinuri și tratamente – pentru a rămâne sănătoși și a opri răspândirea”, a spus dr. Rochelle Walensky directorul CDC.

Până în prezent, HHS și CDC au primit solicitări din 32 de jurisdicții, implementând peste 9.000 de doze de vaccin și 300 de cursuri de tratamente antivirale.

 

Articolul Variola maimuței: Americanii intenționează să aibă 1,6 milioane de vaccinuri disponibile până la sfârșitul anului apare prima dată în 360medical.ro.