loader image

5 curiozități despre halenă

Ce este halena? Cunoscută și sub numele de halitoză, halena este mirosul neplăcut și persistent al respirației, produsă de înmulțirea bacteriilor în cavitatea bucală. Cauzele acesteia pot fi atât de natură stomatologică, cât și de natură internă. În continuare vă vom prezenta 5 curiozități despre această afecțiune.

1. Mascarea respirației urât mirositoare nu funcționează

Deși vedem și poate folosim foarte des produse precum guma de mestecat sau apa de gură, acestea nu îndepărtează decât temporar problema. Cât timp bacteriile care produc halena se înmulțesc pe baza alimentelor consumate sau a altor factori, aceasta va persista.

2. Obiceiurile alimentare nesănătoase pot alimenta halena

Obiceiurile alimentare precum dietele stricte, mâncatul sau dietele compulsive, precum și alte afecțiuni netratate pot amplifica halena.

3. Periajul dentar regulat poate reduce halitoza

Pe lângă curățarea resturilor de mâncare, periajul dentar sprijină înlăturarea din cavitatea bucală a bacteriilor care produc halena, lăsând în urmă o respirație proaspătă.

4. Uscăciunea gurii reprezintă un factor predispozant pentru halenă

Știm deja cât de importantă este hidratarea pentru întregul organism. Unul dintre beneficiile sale este menținerea stării de hidratare a cavității bucale. În cazul în care gura este uscată pentru perioade lungi de timp, bacteriile dăunătoare vor evolua și pot produce placă dentară care afectează atât dinți și gingiile, cât și respirația.

5. Halena persistentă poate fi semnul unei afecțiuni medicale

Mirosul persistent al respirației poate reprezenta un indicator pentru alte afecțiuni medicale mai serioase, cum ar fi boala parodontală, afecțiuni digestive sau chiar oncologice.

Dacă și tu te confrunți cu această problemă, nu ezita să discuți cu specialiștii noștri. Împreună, vom găsi o soluție! Ne poți contacta pentru o programare la numărul de telefon 0758.074.415 sau prin acest formular.

5 curiozități despre halenă din site Dr. Șerban ⋆ Clinică Stomatologică București.

Scroll to Top