loader image
Home » Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Farm. primar Roxana Dondera, directorul general al Direcției Farmacovigilență și Managementul Riscului din cadrul Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a confirmat participarea la dezbaterea online ,,Multiple Sclerosis360”, organizată de redacția 360medical.ro pe 26-27 mai 2022. În prima zi a evenimentului, dedicată publicului larg, care se desfășoară între orele 18-20, fiind transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube, vor fi discutate problemele cu care se confruntă pacienții cu scleroză multiplă (SM) din România.

Multiple Sclerosis360, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, se află la cea de-a treia ediție și pune pe tapet subiecte de actualitate privind scleroza multiplă pe care speakerii invitați le vor dezbate timp de două zile.

,,Dorim să prezentăm informații privind accesul pacienților cu SM din România la medicamente inovatoare ca urmare a evaluării tehnologiilor medicale, realizată de ANMDMR. De asemenea, rolul ANMDMR în actualizarea Listei care cuprinde denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe baza de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate. În plus, dacă timpul permite, având în vedere faptul că domeniul meu de activitate este cel de farmacovigilență/siguranță medicamentelor, aș dori să reamintesc importantă raportării reacțiilor adverse la medicamentele de uz uman”, a precizat pentru 360 medical.ro farm. primar Roxana Dondera, directorul general al Direcției Farmacovigilență și Managementul Riscului din cadrul ANMDMR.

La dezbaterea Multiple Sclerosis360 au mai confirmati participarea și alți speakeri care activează în specialitatea neurologie și tratează scleroza multiplă, experți în sănătate publică, medici din specialități conexe, reprezentanți ai autorităților, dar și ai asociațiilor de pacienți.

Aceștia vor vorbi despre Programul național de boli neurologice – Subprogramul de tratament al sclerozei multiple, despre opțiunile farmaco-terapeutice noi în scleroza multiplă, despre pandemia de COVID-19 și efectele sale asupra pacienților cu scleroză multiplă, provocările în managementul sclerozei multiple în România, impactul socio-economic al sclerozei multiple în România, despre rolul medicului de medicină fizică și reabilitare în evoluția SM și serviciile de reabilitare decontate de CNAS, despre scleroza multiplă la copii, dar și despre terapiile complementare/ de suport.

Dacă aveți întrebări pentru unul din invitații noștri la dezbatere, vă invităm s-o urmăriți live și să trimiteți întrebări medicului sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil speakerii vă vor oferi răspunsurile.

Citiți și Dr. Carmen Burloiu, medic neurolog, despre Scleroza multiplă la copii la dezbaterea Multiple Sclerosis360

Silvia Dinulescu, vicepreședintele APAN, despre taberele pentru copiii cu scleroză multiplă la Multiple Sclerosis360

Articolul Accesul pacienților cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare din perspectiva ANMDMR, la dezbaterea Multiple Sclerosis360 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top