loader image
Home » Actorii premiați cu Oscar trăiesc mai mult. Care sunt explicațiile cercetătorilor

Actorii premiați cu Oscar trăiesc mai mult. Care sunt explicațiile cercetătorilor

O echipă de cercetători afiliați la mai multe instituții din Canada a găsit dovezile potrivit cărora actorii și actrițele care câștigă un Oscar trăiesc cu câțiva ani mai mult decât ceilalți colegi de breaslă care nu câștigă un premiu al Academiei Americane de Film. Oamenii de știință au venit și cu câteva explicații privind longevitatea acestora.

Cu câteva decenii în urmă, o echipă de cercetători observase că premianții Oscar tind să trăiască mai mult decât actorii care nu au câștigat niciodată premiul mult râvnit. În acest nou efort de cercetare, oamenii de știință canadieni au adoptat o abordare mult mai largă.

Ei au obținut date despre 934 de actori și actrițe care au fost nominalizați și au câștigat un Oscar în perioada 1929-2020. Ei au colectat, de asemenea, același tip de date de la actorii care au apărut în același film cu actorul câștigător al Oscarului și care erau similari ca vârstă și sex, ca grup de control. În total, au studiat datele a 2.111 actori, dintre care 1.222 au murit. Apoi au comparat durata de viață a celor care câștigaseră Oscarul cu cei care nu au fost premiați. Ei au descoperit că premianții Oscar au trăit în medie 77,1 ani; cei care au fost nominalizați, dar nu au câștigat au trăit în medie 73,7 ani, iar cei care nu au fost nominalizați au trăit în medie 73,6 ani.

Cercetătorii au observat că de-a lungul anilor, durata de viață a crescut în general. Apoi, pentru a determina cât de mult ar trebui să trăiască actorii de astăzi, au folosit un model statistic pentru a face predicții pentru fiecare grup de actori. A arătat că actorii câștigători trăiesc până la aproximativ 81,3 ani, nominalizați până la 76,4 și actori nenominalizați până la 76,2.

Datele nu au oferit nici un indiciu cu privire la motivul pentru care actorii câștigători de Oscar ar putea trăi mai mult, arată Medicalxpress.com. Dar cercetătorii sugerează că s-ar putea datora faptului că mănâncă mai bine și adoptă un stil de viață mai sănătos după câștigarea unui premiu atât de prestigios. De asemenea, oamenii de știință sugerează că, după ce au câștigat un Oscar, mulți actori s-ar putea să nu se confrunte cu atât de mult stres în cariera lor.

O altă cercetare făcută de australieni demonstra că actorii de stand-up comedy sunt mai predispuși să moară prematur comparativ cu actorii dramatici. Profesorul Simon Stewart, un cercetător de renume mondial în domeniul cardiologiei de la Institutul de Cercetare în Sănătate Mary MacKillop de la Universitatea Catolică Australiană, a arătat că în ceea ce privește vârsta morții comedianții au murit la o vârstă mai tânără (67,1 ani) față de actorii dramatici (70,7). Referitor la longevitatea câștigătorilor de premii Oscar, aceasta nu se aplică comedianților este de părere profesorul Stewart, care susține că nu se extinde la fiecare ocupație. „Într-adevăr, comedianții de stand-up nu împărtășesc avantajul speranței de viață de care se bucură actorii câștigători de Oscar, ceea ce evidențiază o discrepanță intrigantă și încă neexaminată”, a spus el.

 

Articolul Actorii premiați cu Oscar trăiesc mai mult. Care sunt explicațiile cercetătorilor apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top