loader image

Adriana Covaciu, supraviețuitor de cancer, despre mentalitatea de învingător la dezbaterea Cancer Survivor360

În Europa au fost înregistrate 2,7 milioane cazuri noi de cancer și 1,3 milioane decese în 2020. În același an, România avea 98 886 cazuri noi de cancer și 54.486 decese cauzate de cancer, conform Agenției Internaționale de Cercetări în Cancer. Cât de mult contează diagnosticarea precoce a cancerului în cele mai frecvente forme de cancer, ce tipuri de tratamente pot crește procentul de supraviețuire și când se poate vorbi de vindecare în cancer sunt întrebări la care vor răspunde invitații dezbaterii Cancer Survivor360, organizată de redacția 360medical.ro, pe 2 iunie 2022, începând cu ora 18. Adriana Covaciu, pacienta care a învins leucemia mieloidă cronică (LMC), va fi unul din speakerii evenimentului și va vorbi despre mentalitatea de supraviețuitor de cancer.

Aflată la a doua ediție, dezbaterea Cancer Survivor360, un eveniment din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, își propune să aducă în atenția publicului larg  experiența medicilor și poveștile pacienților cu diverse tipuri de cancer precum: cancerul pulmonar, pancreatic, colorectal, mamar, tiroidian, leucemia mieloidă cronică. Vor fi expuse nevoile pacienților oncologici din România, dar și soluțiile cu privire la felul în care poate fi îmbunătățită calitatea vieții pacienților cu cancer.

,,Eu cred că provocarea principală din România pentru pacienții cu leucemie mieloidă cronică o reprezintă în primul rând faptul că sunt prea puțini specialiști raportat la numărul de pacienți. Apoi lipsa unui program care să includă psihologi, astfel încât pacientul nou diagnosticat să înțeleagă ceea ce i se întâmplă. Să fie direcționat către grupuri suport de pacienți. De asemenea, lipsa informațiilor privind cancerul rar în România și faptul că unii pacienți cu LMC sunt integrați diferit în grad de handicap, în funcție de cunoștințele medicilor din fiecare sector/județ. Există discrepanțe mari în acest sens”, a precizat pentru 360medical.ro Adriana Covaciu, pacientă cu Leucemie mieloidă cronică, membru fondator al Asociației Imunis.

Cancerul reprezintă o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, dar și în România. Îmbătrânirea populației, dar și alți factori de viață și calitatea mediului în care trăim, contribuie la tendința crescătoare a incidenței bolii. În România, se estimează că 2 din 5 persoane se vor îmbolnăvi în cursul vieții de o formă de cancer.  Vestea bună este că în ultimii ani ratele de supraviețuire la 5 ani a pacienților din multe țări europene au crescut simțitor.

Dezbaterea online  Cancer Survivor360 poate fi urmărită live pe siteul 360medical.ro, pe facebook și pe youtube, accesul fiind gratuit. Dacă aveți întrebări pentru speakerii evenimentului, puteți să le trimiteți întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro. Acestea vor fi preluate în timpul dezbaterii și în măsura timpului disponibil, speakerii vă vor oferi răspunsurile.

Articolul Adriana Covaciu, supraviețuitor de cancer, despre mentalitatea de învingător la dezbaterea Cancer Survivor360 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top