loader image
Home » Antibiotice Iași a înregistrat încasări cu mult peste estimări în primul trimestru

Antibiotice Iași a înregistrat încasări cu mult peste estimări în primul trimestru

Producătorul de medicamente generice Antibiotice Iași, singurul jucător important din sectorul farmaceutic controlat de statul român, a înregistrat în primul trimestru al acestui an încasări cu mult peste estimările companiei, pe fondul creșterii cererii atât pe piața internă, cât și pentru export.

Astfel, rezultatele financiare preliminate transmise vineri Bursei de Valori București (BVB) arată că Antibiotice Iași a înregistrat venituri din vânzări de 128,25 milioane lei (26 milioane euro) în primul trimestru, cu 94% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, veniturile din vânzări din primul trimestru au depășit cu 54% valoarea planificată.

Veniturile realizate din vânzarea produselor pe piața din România au fost de 86,07 milioane lei, cu 87% peste nivelul planificat, iar exporturile au însumat 42,18 milioane lei, cu 14% peste nivelul programat.

“În piața internațională (…) s-a reușit consolidarea vânzărilor mai ales în divizia de produse sterile, unde antiinfecțioasele de uz sistemic joacă un rol important. Continuă vânzările de injectabile în zonele unde au fost câștigate licitații cu consum în spitale (SUA, UK)”, se arată în raportul trimestrial al companiei.

Antibiotice Iași a raportat și o consolidare a vânzărilor de substanțe active, prin strategii de repoziționare zonală, dar și prin relansarea consumului de produse finite în perioada post-pandemie.

Pe plan extern, Antibiotice Iași este lider mondial pe segmentul medicamentului Nistatina, un antifungic pentru tratarea infecţiilor determinate de ciuperca Candida albicans la nivelul tractului digestiv.

De asemenea, compania a obținut un profit net de 8,62 milioane lei, de peste două ori mai mare decât cel din primul trimestru al anului 2021, de 4,04 milioane lei.

Compania Antibiotice Iași este controlată de statul român, prin Ministerul Sănătății, care deține 53% din acțiuni, alt acționar important fiind SIF Oltenia (26,4%).

În 2021, compania a înregistrat venituri din vânzări de 366,2 milioane lei, în creștere cu 7,6% față de nivelul din anul precedent, și în profit net de 29,9 milioane lei.

Articolul Antibiotice Iași a înregistrat încasări cu mult peste estimări în primul trimestru apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top