loader image

Beneficiile tratamentului endodontic

De câte ori ai ajuns la dentist doar în situații în care dinții tăi nu mai aveau o stare de sănătate foarte bună?

Chiar și printre pacienții noștri se numără persoane ce apelează la serviciile oferite de clinică, în momente în care se confruntă cu un anumit disconfort sau durere dentară. Este bine totuși să te adresezi medicului stomatolog imediat ce simți că ceva nu este în regulă, întrucât acest lucru te va ajuta să identifici din timp problemele danturii tale și să previi efectele pe care acestea le pot genera.

O simplă carie poate afecta întreaga structură a dintelui, însă, atunci când apelezi la servicii profesioniste, chiar dacă este afectat, dintele poate fi salvat.

Cum salvăm și protejăm sănătatea dinților?

Tratamentul endodontic este soluția pentru dinții ce prezintă diferite complicații. Astfel, această intervenție stomatologică te poate ajuta să eviți riscul pierderii dintelui afectat, să scapi de dureri și să tratezi corespunzător afecțiunile pulpei dentare.

Care sunt beneficiile tratamentului endodontic?

Cel mai important beneficiu este salvarea dintelui afectat. În general, un pacient poate ajunge să aibă nevoie de această procedură atunci când prezintă diverse sensibilități, de exemplu la alimente și băuturi reci sau fierbinți. Un alt aspect ce indică necesitatea apelării la acest tratament stomatologic îl reprezintă, așa cum am amintit mai sus, cariile dentare în stadiu avansat. Durerea constantă, infecția sau abcesul pot fi, de asemenea, simptome care să te determine să apelezi la un medic stomatolog.

În urma unui simplu consult, specialiștii în endodonție de la Clinica Doctor Șerban pot identifica cu ușurință astfel de probleme și pot stabili rapid dacă dinții tăi au nevoie de această intervenție. Grija față de sănătatea danturii fiecărui pacient este o prioritate pentru noi, de aceea, preferăm să tratăm și nu să recurgem la varianta extracției.

Un alt beneficiu de care poți dispune în clinica noastră este folosirea metodelor  moderne, minim invazive. Microscopul dentar ne ajută să oferim un diagnostic și tratament corect și, de asemenea, să realizăm intervenții sigure și precise.

În jurul acestei proceduri au fost conturate pe parcursul timpului diferite mituri, însă, contrar așteptărilor, tratamentul endodontic realizat într-o clinică profesionistă, dotată cu echipamentul necesar, este nedureros și nu creează niciun disconfort. La Doctor Șerban, putem spune că, datorită experienței personalului medical, dar și a tehnologiei de ultimă generație, această intervenție este atraumatică și lipsită de durere.

Bucură-te de o dantură sănătoasă și rezistentă și apelează la medicii noștri stomatologi! Ne poți contacta la numărul 0758.074.415 sau prin intermediul formularului online: https://www.drserban.ro/contact/.

Beneficiile tratamentului endodontic din site Dr. Șerban ⋆ Clinică Stomatologică București.

Scroll to Top