loader image

Brevete de invenție în domeniul sănătății, prezentate în cadrul UMF Cluj Technology Transfer Days

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca va organiza, în perioada 3-4 mai 2022, prima ediție a evenimentului UMF Cluj Technology Transfer Days. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „PROGRES – Creșterea performanțelor cercetării științifice, susținerea excelenței în cercetare și a inovării în medicină” și va avea loc în clădirea Facultății de Medicină, de pe strada Gh. Marinescu nr. 23, la etajul 1, între orele 10:00 – 17:00.

Pe parcursul celor două zile, vor fi prezentate rezultate ale cercetării desfășurate în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, sub formă de brevete de invenție sau cereri de brevet de invenție, precum și serviciile oferite de cele două centre de cercetare care funcționează în cadrul universității: Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată – MedFUTURE și Centrul de Cercetări pentru Genomică Funcțională, Biomedicină și Medicină Translațională – Genomic Center. Centrele ce cercetare vor putea fi vizitate de cei interesați, pe parcursul celor două zile ale evenimentului.

„În cadrul acestei manifestări, vor fi organizate standuri expoziționale pentru a facilita întâlniri și sesiuni de matchmaking între profesioniști și cercetători, cu scopul de a încuraja crearea de noi colaborări între mediul privat și cel universitar, în domeniul medical. Colegii noștri au în derulare foarte multe proiecte de cercetare și ne bucurăm că, prin acest eveniment, vom putea face cunoscute rezultatele muncii lor”, a transmis prof. dr. Mihaela Băciuț, prorector științific în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Participanții la UMF Cluj Technology Transfer Days vor avea oportunitatea de a vizita standurile la care vor fi expuse informații despre invențiile cercetătorilor clujeni, de a participa la prezentările acestora și la sesiunile de Q&A. Printre brevetele de invenție și cererile de brevet de invenție expuse se numără procedee, echipamente și produse medicale precum rădăcina dentară artificială, implantul dentar care reproduce mobilitatea fiziologică a dinților naturali, un instrument laparoscopic pentru localizarea extralumenală precisă a unei tumori colorectale sau un sistem de nanoparticule bazate pe ADN plasmidial recombinat pentru profilaxia infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

UMF Cluj Technology Transfer Days se adresează atât comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți), cât și membrilor celorlalte universități clujene, companiilor private și tuturor celor interesați de domeniul cercetării și inovării în medicină și farmacie.

”Acest eveniment face parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare instituțională, de finanțare a excelenței în Cercetare, Dezvoltare și Inovare, pe care l-am demarat la începutul acestui an. Obiectivul principal al proiectului îl constituie menținerea statutului de pol de excelență național în medicina personalizată și translațională, dezvoltarea și consolidarea poziției universității noastre în Europa de Est prin creșterea capacității și a performanței instituționale în acest domeniu, susținerea activităților de cercetare de excelență a universității și susținerea diseminării rezultatelor cercetării. UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca deține astăzi, datorită investițiilor din ultimii ani, una din cele mai performante infrastructuri de cercetare la nivel național, cu o politică a cercetării puternic integrată în mediul academic”, a adăugat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Intrarea este liberă pentru toți cei interesați să descopere și să cunoască mai multe detalii despre activitatea de cercetare din cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Programul evenimentului poate fi consultat pe site-ul universității.

Articolul Brevete de invenție în domeniul sănătății, prezentate în cadrul UMF Cluj Technology Transfer Days apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top