loader image

CGMB | Programe de testarea genetica pentru cancerul de san si recuperare oncologica

Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) au aprobat doua hotarari conform carora, pe parcursul anilor 2023 – 2024, un numar de 2.500 de persoane vor putea beneficia de programe pentru recuperare oncologica, iar 400 de un program pentru testarea genetica a cancerului de san.

Programul pentru testarea genetica la cancerul de san are prevazut un buget total de 4,9 milioane de lei, iar cel pentru recuperare oncologica de 14,6 milioane lei, precizeza Agerpres.

Testul molecular este recomandat pacientelor recent diagnosticate cu cancer mamar. El ofera informatii suplimentare despre probabilitatea de reaparitie a cancerului de san in urmatorii 10 ani. In cadrul testelor din laborator sunt examinate celulele din tumora si astfel se obtin mai multe informatii despre: riscul de recidiva ca urmare a anumitor tratamente; cat de bine functioneaza un anumit tratament in cazul pacientului; daca tratamentele specifice tintite pot fi mai mult sau mai putin eficiente.

Beneficiarii proiectului sunt pacientii cu domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin sase luni inainte de depunerea cererii, cu varsta peste 18 ani, diagnosticati cu cancer mamar in stadii incipiente, cu tumori pana in 5 cm (T1-T2), ganglioni axilari negativi sau pozitivi, receptori hormonali pozitivi sau negativi.

Sprijinul financiar acordat prin cel de-al doilea program este de 5.850 lei/beneficiar/pachet de servicii si va fi decontat catre unitatile sanitare publice si/sau private afiliate in cadrul proiectului. Fiecare pacient, in functie de recomandarile medicului oncolog curant, va putea beneficia de un pachet de servicii medicale compus din: 10 sedinte de kinetoterapie – 135 lei/sedinta, 10 sedinte de drenaj limfatic manual – 170 lei/sedinta, zece sedinte de consiliere psihologica – 250 lei/sedinta, o consultatie de nutritie oncologica – 300 lei.

Beneficiarii proiectului sunt pacientii, cetateni romani, cu domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin sase luni inainte de depunerea cererii, diagnosticati cu diferite forme de cancer, cu indicatie medicala de la medicul oncolog curant.

Etichete: testare genetica cancer de san, recuperare oncologica, evitare chimioterapie, recuperare dupa cancer, CGMB

The post CGMB | Programe de testarea genetica pentru cancerul de san si recuperare oncologica appeared first on Edumedical.

Scroll to Top