loader image

Colegiul Medicilor are un nou statut

Colegiul Medicilor din România are un nou statut, care îl înlocuiește pe cel aflat în vigoare în ultimii zece ani.

Noul statut al Colegiului Medicilor a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial, fiind aprobat printr-o hotărâre a adunării generale naționale a organismului.

Noul statut îl înlocuiește pe cel aflat în vigoare din luna mai 2012.

Prin adoptarea statului și codului de deontologie profesională, Colegiul Medicilor este organismul de autoreglementare a profesiei de medic.

“Colegiul Medicilor din România are ca principal obiect de activitate controlul și supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor și a regulamentelor care organizează și reglementează exercițiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic și păstrarea prestigiului acestei profesii în cadrul vieții sociale”, se arată în statut.

Organismul este o autoritate publică și profesională cu atribuții în șapte domenii principale de activitate: profesional-științific și învățământ, etic și deontologic, jurisdicție profesională, litigii, avizări, economico-social și administrativ-organizatoric.

Veniturile Colegiului Medicilor provin în principal din taxa de înscriere, cotizațiile lunare ale membrilor, contravaloarea serviciilor prestate membrilor sau persoanelor fizice și juridice, donații și sponsorizări de la persoane fizice și juridice, legate, drepturi editoriale, încasări din vânzarea publicațiilor proprii, fonduri rezultate din manifestările culturale și științifice și organizarea de cursuri de educație profesională continuă.

Articolul Colegiul Medicilor are un nou statut apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top