loader image
Home » Doza zilnică de aspirină nu mai este recomandată în SUA ca tratament preventiv la persoanele în vârstă

Doza zilnică de aspirină nu mai este recomandată în SUA ca tratament preventiv la persoanele în vârstă

Doza zilnică de aspirină nu mai este recomandată pentru prevenirea infarctului miocardic și a accidentului vascular cerebral (AVC) în cazul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, conform noilor ghiduri ale US Preventive Service Task force (USPSTF).

USPSTF este un grup de experți, iar recomandarea arată că riscul de hemoragii interne este ridicat în cazul persoanelor în vârstă care iau zilnic o aspirină.

Experții consideră în continuare că aspirina reduce riscul de evenimente cardiovasculare, însă beneficiile nu compensează în suficientă măsură riscurile de hemoragii gastrointestinale și intracraniene și de AVC hemoragic.

“Pe baza dovezilor actuale, task-force-ul recomandă ca persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste să nu ia aspirină pentru prevenirea infarctului miocardic și AVC-ului”, a declarat vicepreședintele USPSTF, Michael Barry, citat într-un comunicat de presă.

O recomandare similară a fost inclusă în 2019 în ghidurile Colegiului American de Cardiologie și American Heart Association.

Potrivit experților, riscul de hemoragii interne ca urmare a administrării frecvente de aspirină crește odată cu îmbătrânirea și cu dezvoltarea bolii renale cronice, a bolilor de inimă, a diabetului zaharat și a hipertensiunii arteriale.

Articolul Doza zilnică de aspirină nu mai este recomandată în SUA ca tratament preventiv la persoanele în vârstă apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top