loader image
Home » Dr. Giuseppe Muscogiuri, ales Director în cadrul Boardului Executiv al ESCR

Dr. Giuseppe Muscogiuri, ales Director în cadrul Boardului Executiv al ESCR

Dr. Giuseppe Muscogiuri, Șeful departamentului Cardio CT și Coordonator al departamentului Cardio RM din cadrul Spitalului Auxologico San Luca – Milano a fost ales Director în cadrul Boardului Executiv al Societății Europene de Radiologie Cardiovasculară (ESCR), pentru mandatul 2022-2024.

 

Ce reprezintă pentru dumneavoastră această alegere?

Alegerea în calitate de Președinte al Comitetului de Comunicare și New media al Societății Europene de Radiologie Cardiovasculară (ESCR) reprezintă un pas important în cariera mea. ESCR s-a remarcat întotdeauna pe arena internațională și a fost apreciat pentru calitatea științifică și educațională foarte înaltă, iar pentru mine este o onoare să fac parte dintr-un Board de această anvergură al unei Societăți medicale europene care joacă un rol extrem de important în imagistica globală.

 

Care este activitatea de cercetare cu care vă ocupați în acest moment?

Activitatea mea de cercetare, în acest moment, se concentrează, în principal, pe imagistica structurală coronariană și cardiacă. Evaluarea imagistică coronariană cu ajutorul CT-ului este în prezent o investigație esențială pentru pacienții cu dureri toracice.

La Auxologico efectuăm studii pentru identificarea pacienților cu risc crescut de a dezvolta sindrom coronarian acut prin evaluarea plăcilor coronare și a probabilității de a dezvolta ischemie miocardică. De asemenea, investigăm posibilitatea studierii patologiilor valvulare cardiace cu ajutorul CT pentru a planifica o abordare terapeutică corectă.

 

Care credeți că sunt principalele cuceriri în radiologia cardiovasculară?

Radiologia cardiovasculară a evoluat și evoluează foarte rapid, ajutând foarte mult la identificarea precoce a pacienților cu risc de a dezvolta boală coronariană acută. În special, imagistica de tip Cardio CT se concentrează din ce în ce mai mult pe un tip de abordare cantitativă care face posibilă furnizarea de informații esențiale cu privire la cele mai variate boli cardiovasculare folosind tehnici neinvazive, cu doză redusă de radiații ionizante și de substanță de contrast.

În plus, în domeniul RMN-ului Cardiac, devine din ce în ce mai populară posibilitatea de a avea imagini cantitative în timpi din ce în ce mai scurti și cu utilizarea unor tehnici care nu necesită administrarea intravenoasă de substanță de contrast.

 


CardioRec face parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano, o fundație nonprofit cu peste 65 de ani de tradiție și activitate medicală la cel mai înalt nivel, un nume ce este sinonim cu Excelența în Sănătate și Grija față de pacienți. Acesta face parte, totodată, din Centrul de Imagistică Cardiovasculară Integrată al prestigioasei rețele italiene.

 

 

Scroll to Top