loader image
Home » Etapele și timpul necesar pentru montarea unui implant dentar

Etapele și timpul necesar pentru montarea unui implant dentar

Un zâmbet sănătos nu este mereu posibil în condiții naturale. Dimpotrivă, din cauza unei alimentații precare, a unor vicii sau a unui mod de viață sedentar, primii afectați sunt dinții. Se pare că în ultimii ani, tot mai mulți pacienți tineri se ciocnesc de fenomenul pierderii timpurii a danturii. Acest lucru nu doar le afectează starea fiziologică generală, ci și cea psihologică, creându-le senzația de disconfort în comunicare sau împiedicându-i să se bucure pe deplin de alimentație. Soluția principală în acest caz rămâne a fi operația de implantare dentară. Care sunt etapele acesteia și ce trebuie să știi află dintr-un material oferit de noi, echipa clinicii dentare din Chișinău Imperial Dent. 

Prima fază pentru a obține un implant dentar – preț, alegerea tipului

Este etapa principală a tratamentului, deoarece de ea depinde cât de eficient și de rapid va fi soluționată problema lipsei unui sau mai multor dinți. Stomatologul este cel care determină, de comun acord cu pacientul, informându-l, care este tipul de implantnecesar. La această etapă, medicul prestabilește fazele tratamentului și estimativ oferă niște cifre cu privire la durata și/sau costurile acestuia. Noi în clinică oferim prioritate implanturilor premium, pentru că ele au un grad de reușită foarte înalt și dau rezultate optime, dar desigur există alternative și pot fi discutate, în dependență de buget.

Realizarea analizelor de sânge și asanarea cavității bucale

 Ca și în cazul altor intervenții de natură chirurgicală, operația de implantare dentară trebuie să fie precedată de un examen medical prin prisma unor examinări clinice și tomografiei computerizate. În acest fel, se exclud posibilele cauze ale respingerii de organism a implantului sau alte complicații pentru sănătatea pacientului. 

Asanarea cavității bucale nu este altceva decât igienizarea corespunzătoare, astfel încât să fie eliminate orice fel de bacterii și microorganisme care ar putea provoca infecția zonei de inserție a implantului dentar

Realizarea inserării implantului dentar

Este propriu-zis etapa cea mai complexă a operației de implant dentar, deoarece în această fază are loc conexiunea dintre construcție și formațiunea osoasă a mandibulei. Totodată, este și etapa de care depinde longevitatea și fixarea temeinică a implantului dentar. În acest caz, medicul stomatolog poate estima și calitatea osului pentru a determina anumite probleme în acest sens. Este o procedură care grație beneficiilor din sfera anesteziei poate fi total lipsită de disconfort și de durere pentru pacient. 

Se cuvine să menționăm că există câteva tipuri de implantare: 

  • Implantarea imediată – se realizează imediat după extracția unui dinte, în aceeași vizită ; 
  • Implantarea amânată- se realizează doar în momentul când osul și gingia după extracția dentară s-a recuperat;

Aplicarea formatorului gingival.

Se aplică în aceeași etapa cu implantarea sau peste 3-6 luni când deja implantul dentar este integrat în os.

Protezarea și finalizarea tratamentului.

Este practic ultima etapă și încununează opera stomatologului, deoarece ține de dimensiunea estetică a implantului, în care sunt plasați dinții realizați artificial. Totodată, este și faza în care pacientul poate determina nivelul de confort pe care îl are cu acel implant, iar medicul  poate determina ajustările necesare. 

Dincolo de toate aceste etape este important să apelezi doar la specialiști calificați, pentru a diminua considerabil riscurile în cazul operației de implantare dentară. Suntem gata să îți oferim consultanță și să te ajutăm în calea spre un zâmbet sănătos.

The post Etapele și timpul necesar pentru montarea unui implant dentar appeared first on Imperialdent.

Scroll to Top