loader image
Home » Grupul Farmexim/Help Net, parte a concernului german PHOENIX group, raportează o creștere solidă în anul financiar 2021/22

Grupul Farmexim/Help Net, parte a concernului german PHOENIX group, raportează o creștere solidă în anul financiar 2021/22

Grupul Farmexim/Help Net, parte a PHOENIX group, a contribuit pozitiv la rezultatele bune ale concernului german, înregistrând în 2021 o cifră de afaceri de 848,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 16% față de anul precedent.

Dacă anul 2020 a fost unul de creștere intensă pentru grupul Farmexim/Help Net, anul 2021 a fost unul de așezare, consolidare și de capitalizare a investițiilor precedente. Rezultatele bune ale anului trecut s-au datorat, în principal, achizițiilor majore din anii anteriori, ajunse acum la maturitate. Integrarea completă a farmaciilor achiziționate în 2020 a avut o contribuție esențială la îmbunătățirea rezultatelor financiare ale grupului. La finalul anului 2021, grupul totaliza peste 3.000 angajați în România, grupați în 3 linii de business: distribuție, retail și pharma services.

Suntem un business care generează valoare pe termen lung pentru parteneri, pentru colaboratori, pentru pacienți, pentru industria noastră și comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, dar urmărim și impactul pozitiv pe care îl avem asupra angajaților noștri. Avem oameni excepționali în echipă, iar acest lucru ne oferă o bază excelentă pentru succes și pentru viitor. Angajații noștri sunt motorul-cheie al performanței, iar rezultatele vin în fiecare an să o confirme.” Nikolay Kolev, Managing Director al Farmexim/Help Net.

Concernul german PHOENIX group a confirmat poziția sa de lider în furnizarea de servicii de sănătate în Europa, anunțând rezultate financiare solide în anul financiar 2021/22.

Pentru anul financiar 2021/22, PHOENIX group a raportat o creștere de 8,9% a cifrei de afaceri și și-a mărit performanța operațională totală cu 10,3%. Vânzările au atins cifra de 30,7 miliarde de euro, iar performanța operațională totală a ajuns la 39,6 miliarde de euro.

Sven Seidel, CEO al PHOENIX Pharma SE, subliniază: “PHOENIX group a raportat rezultate financiare solide pentru 2021/22. Am înregistrat o creștere organică în toate regiunile din Europa. În vremurile dificile ale unei pandemii globale, ne-am dovedit eficiența ca o companie de mare importanță în domeniul nostru de activitate. Cu o remarcabilă implicare, cei 40.000 de angajați ai noștri au demonstrat de ce PHOENIX group este coloana vertebrală a sistemului european de sănătate”.

Farmexim este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România. Farmexim asigură acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și cele 10 puncte de lucru din principalele orașe ale țării.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice, cu peste 400 de unități deschise la nivel național, care oferă servicii de calitate înaltă pentru pacienți.

Farmexim și Help Net își concentrează activitatea asupra oamenilor, cu scopul de a contribui la o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun. Din 2018, Farmexim și Help Net fac parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii integrate de sănătate.

PHOENIX group, cu sediul la Mannheim, în Germania, este un furnizor de servicii de sănătate, lider în Europa. Cu o prezență activă în 26 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă, concernul german contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu peste 40.000 de angajați.

PHOENIX group operează 158 de puncte de lucru care oferă servicii de wholesale și pre-wholesale în 26 de țări europene, furnizând medicamente și produse de sănătate către farmacii și instituții medicale.

Cu aproximativ 13.000 de farmacii membre, PHOENIX Pharmacy Partnership este umbrela pentru o rețea europeană formată din 13 programe de cooperare și parteneriat în 16 țări.

Sub marca de servicii “All-in-One“, compania oferă servicii către industria farmaceutică, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

PHOENIX  group operează peste 2.800 de farmacii proprii în 14 țări europene.

Articolul Grupul Farmexim/Help Net, parte a concernului german PHOENIX group, raportează o creștere solidă în anul financiar 2021/22 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top