loader image
Home » Investiție de peste 128 milioane lei în modernizarea Spitalului Militar ”Carol Davila”

Investiție de peste 128 milioane lei în modernizarea Spitalului Militar ”Carol Davila”

Două pavilioane din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” urmează să fie reabilitate și modernizate printr-o investiție de 128,6 milioane lei finanțată parțial de Compania Națională de Investiții (CNI).

Miercuri, guvernul a aprobat  indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de consolidare și modernizare, care vor viza secția de radioterapie din pavilionul H5 și sectia de dermatologie și centrul de imagistică din pavilionul E.

Investiția se va derula prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social implementat prin CNI.

“Astfel, pavilionul E va fi modernizat, recompartimentat, consolidat din punct de vedere seismic și dotat cu mobilier și aparatură modernă atât pentru activitatea curentă, cât și pentru situații de criză, în vederea modernizării condițiilor de spitalizare și a spațiilor de lucru pentru personalul medical”, a precizat CNI, într-un comunicat.

Prin aplicarea măsurilor de consolidare, pavilionul va putea fi încadrat în clasa de risc seismic RsIV.

În cadrul pavilionului H5 se va construi o clădire destinată instalării unui accelerator linear medical cu energii fotonice de 10MV, dotat cu colimator multilamelar și sistem de imagerie MV, kV, CBCT, care va asigura tratamente de înaltă performanță.

Suprafața totală construită a noii clădiri va fi de 493,5 mp, iar regimul de înălțime propus este format din subsol tehnic și demisol.

Valoarea totala a celor doua investiții este de 128,6 milioane lei, din care Ministerul Dezvoltării va acoperi 25,3 milioane lei, diferența fiind asigurată de Spitalul Militar ”Carol Davila”.

Articolul Investiție de peste 128 milioane lei în modernizarea Spitalului Militar ”Carol Davila” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top