loader image
Home » Marea Britanie vaccinează cu ser antivariolic o parte din personalul medical ca protecție împotriva “variolei maimuței”

Marea Britanie vaccinează cu ser antivariolic o parte din personalul medical ca protecție împotriva “variolei maimuței”

Marea Britanie a început să vaccineze cu ser antivariolic o parte din personalul medical ca protecție împotriva “variolei maimuței”, după confirmarea mai multor cazuri de infecție în mai multe state europene. 

Măsura a fost anunțată de agenția britanică pentru securitate sanitară (UKHSA), care nu a oferit detalii despre numărul persoanor imunizate. Serul antivariolic se administrează doar persoanelor care solicită acest lucru.

Alte state au început să solicite producătorilor medicamente și vaccinuri antivariolice. Astfel, compania Siga Technologies a precizat pentru Reuters că a primit mai multe solicitări pentru a furniza un tratament pentru variolă pentru a fi folosit împotriva variolei maimuței.

De asemenea, compania daneză Bavarian Nordic a anunțat că a încheiat un contract cu o țară europeană pentru a furniza vaccinul său antivariolic.

Infecția cu virusul MPV a fost confirmată pentru prima dată în Europa în 7 mai, în Marea Britanie, la un pacient cu istoric de călătorie în Nigeria. Ulterior, alte 8 cazuri au fost identificate de autoritățile britanice.

Alte țări care au raportat cazuri suspecte sau confirmate sunt Portugalia, Spania și Statele Unite.

“Variola maimuței” este o infecție virală provocată de un virus din genul orthopoxvirus, familia poxviridae. Acest virus a fost identificat pentru prima dată la maimuțe în 1958, primul caz la om fiind confirmat la începutul anilor 1970 în Republica Democratică Congo.

Simptomele sunt similare variolei, dar cu forme mai ușoare și mortalitate mai mică. Simptomele includ febră, dureri de cap și erupții cutanate mai întâi pe față, apoi pe restul corpului.

Articolul Marea Britanie vaccinează cu ser antivariolic o parte din personalul medical ca protecție împotriva “variolei maimuței” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top