loader image

Medicover și clinica Hope aduc companiilor din România primul program complet de „mental health” la locul de muncă

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, susține sănătatea angajaților la locul de muncă printr-un program de mental health destinat companiilor. Programul este implementat de o echipă de 100 de psihoterapeuți cu studii medicale, din cadrul Clinicii de psihiatrie și psihoterapie Hope, lider pe această piață în România. Consilierea se adresează managementului și angajaților și include etape de audit psihologic, training-uri, terapie și intervenții pentru îmbunătățirea performanței și productivității.

Implicarea și productivitatea angajaților sunt direct influențate de factori psihici și emoționali, aspecte accentuate de realitatea ultimilor ani de pandemie. Problemele de sănătate mintală duc la absenteism ridicat în rândul angajaților, lipsă de satisfacție la locul de muncă și sabotează colaborarea, determinând costuri ridicate pentru companii care sunt nevoite să gestioneze perioade lungi de concedii medicale și o productivitate mai redusă.

Un studiu al Comisiei Europene estimează la 240 miliarde euro (1,6% din Produsul Intern Brut) costurile indirecte asociate productivității reduse și a ocupării reduse a forței de muncă. Cele mai frecvente forme de tulburări mintale în UE sunt tulburările de anxietate și depresia.

În România, numărul persoanelor cu tulburări mintale și de comportament aproape că s-a dublat în ultimii zece ani, până la un total de peste 500.000 în 2019, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică.

Medicover vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale companiilor și, în parteneriat cu clinica Hope, extinde paleta de servicii pentru abonații săi. Programul de sănătate mintală va completa astfel abonamentele de servicii medicale ale Medicover și va cuprinde ședințe de consiliere pentru gestionarea emoțiilor, motivare individuală și de echipă, și instrumente pentru evitarea stării de epuizare emoțională.

Nevoile emoționale și stresul resimțit de angajați, cu precădere în ultimii ani, impun o abordare specializată. Liderii de astăzi trebuie să acorde importanța cuvenită stării de bine a angajatului, la nivel emoțional și mintal, pentru a-i oferi cadrul propice performanței. Implicarea în susținerea sănătății mintale este cea mai bună investiție pentru companiile care gândesc pe termen lung. Ne bucurăm să oferim companiilor partenere această strategie medicală menită să protejeze starea de bine a propriilor angajați”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

În ultimii ani, numărul persoanelor cu tulburări emoționale și psihice a crescut foarte mult și intervențiile de sănătate mintală la locul de muncă pot avea un efect foarte puternic, atât în prevenția cât și în tratamentul tulburărilor psihice și emoționale. Obiectivul nostru a fost mereu să oferim doar intervenții validate științific și, de aceea, suntem încântați să anunțăm lansarea programului Keep the Balance, program unic în România. Acesta este singurul program care acoperă complet toate recomandările ghidurilor internaționale și aduce laolaltă cele mai eficiente intervenții în acest domeniu”, a declarat dr. Gabriella Bondoc,  director general și fondator Clinica Hope.

Beneficiile incluse în programul de mental health la locul muncă „Keep the Balance” pot fi accesate în mod virtual sau fizic, la nivel național, fiind dezvoltate pe baza ghidurilor internaționale în domeniu și recomandărilor Comisiei Europene, adaptate la nevoile de suport ale companiilor locale. Programul include trei piloni cu beneficii care cresc gradual: se începe cu un audit psihologic realizat angajaților de psihoterapeuți cu experiență, urmează recomandări specifice organizației și sesiuni pentru echipele de conducere și angajați. Următorul pilon include ședințe de evaluare psihologică și psihoterapie, și acces la servicii de asistență de urgență. Pilonul al treilea este cel mai avansat și adaugă ședințe de coaching individual și de grup pentru creșterea nivelului de performanță.

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 26 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca,  Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați.

Despre Clinica Hope

Clinica Hope este liderul clinicilor private de sănătate mintală din țară, atât prin cifra de afaceri cât și prin numărul de profesioniști, numărul de clinici și al programelor de tratament unice. Având o echipă completă de psihiatrii și psihologi, Clinica Hope oferă întreaga gamă de servicii de sănătate mintală, atât pentru copii și pentru adulți. Misiunea Clinicilor Hope este să ofere în România doar intervenții eficiente, recomandate de ghidurile de tratament internaționale. â

De aceea, a implementat mai multe programe de intervenție unice în țară, prin care atât persoanele cu tulburări psihice severe (tulburare bipolară, borderline, adolescenți cu probleme grave, schizofrenie), dar și alte tulburări emoționale (generate de stres, epuizare, anxietate etc.), pot avea acces la tratamente specializate validate științific.

Articolul Medicover și clinica Hope aduc companiilor din România primul program complet de „mental health” la locul de muncă apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top