loader image
Home » Ministerul Sănătății ar putea demara un program prin care vor fi recunoscute competențele dobândite de asistenții medicali fără studii superioare

Ministerul Sănătății ar putea demara un program prin care vor fi recunoscute competențele dobândite de asistenții medicali fără studii superioare

Ministerul Sănătății ar putea demara un program care va include recunoașterea competențelor dobândite de asistenții medicali fără studii superioare și parcurgerea unui traseu de pregătire universitară pentru obținerea de competențe suplimentare.

Anunțul a fost făcut joi de Ministerul Sănătății, după o întâlnire între prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și reprezentanții federației sindicale „Solidaritatea Sanitară”.

“Ministrul Sănătății a agreat solicitarea Federației „Solidaritatea Sanitară”, considerând-o relevantă pentru situația actuală a asistentelor medicale”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

Astfel, cele două părți au convenit asupra demarării unui program dedicat acestei activități, care să fie bazat “pe recunoașterea competențelor deja deținute și parcurgerea unui traseu de pregătire universitară ce vizează furnizarea competențelor suplimentare necesare accederii la nivelul formării universitare”, menționează instituția.

Elaborarea programului urmează să se realizeze împreună cu organismul profesional al asistentelor medicale și cu reprezentanții universităților de profil.

“Având în vedere că în discuție este formarea de nivel universitar, accesarea programului va fi condiționată de absolvirea examenului de bacalaureat”, a transmis Ministerul Sănătății.

Ministrul a mai discutat cu liderii sindicali despre chestiuni salariale, între care creșterea salariilor în 2022. “Decizia aparține Guvernului, însă în calitate de ministru al sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și-a exprimat susținerea pentru solicitările legitime ale lucrătorilor din sănătate”, a menționat ministerul.

Cele două părți au mai discutat despre acordarea în continuare a sporului de epidemie și despre demararea unui program de formare și recunoaștere a personalul nemedical/TESA ca personal specific sectorului sanitar.

Articolul Ministerul Sănătății ar putea demara un program prin care vor fi recunoscute competențele dobândite de asistenții medicali fără studii superioare apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top