loader image
Home » Ministerul Sănătății: Cazul de hepatită severă cu origine necunoscută raportat de România este al unei fetițe de 5 ani; starea ei este stabilă

Ministerul Sănătății: Cazul de hepatită severă cu origine necunoscută raportat de România este al unei fetițe de 5 ani; starea ei este stabilă

Cazul de hepatită severă cu origine necunoscută raportat de România este al unei fetițe de 5 ani, internată în spital în 4 aprilie, însă starea ei este stabilă, a informat Ministerul Sănătății.

Anunțul a fost făcut după ce Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a raportat 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani până la 21 aprilie, Unul dintre aceste cazuri a fost raportat de România, a precizat OMS. Un copil confirmat cu această boală a decedat.

Potrivit datelor OMS, aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

“Cazul raportat de România este al unei fetițe în vârstă de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi”, a precizat Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

În prezent, starea copilului este stabilă, el primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat.

Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legatura epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa, a menționat ministerul.

Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se refera la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică.

Articolul Ministerul Sănătății: Cazul de hepatită severă cu origine necunoscută raportat de România este al unei fetițe de 5 ani; starea ei este stabilă apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top