loader image
Home » Ministerul Sănătății propune desființarea CNCAV și un nou mecanism de coordonare a vaccinării anti-Covid-19

Ministerul Sănătății propune desființarea CNCAV și un nou mecanism de coordonare a vaccinării anti-Covid-19

Ministerul Sănătății propune desființarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), căruia îi va prelua atribuțiile, și implementarea unui nou mecanism de coordonare a imunizării anti-Covid-19, în corelare cu Programul național de Vaccinare.

Măsurile sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Sănătății.

“Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) își încetează activitatea în termen de 15 zile de la data prezentei hotărâri de guvern”, prevede proiectul de act normativ.

Autorii proiectului motivează necesitatea acestuia prin nevoia de a implementa un nou mecanism de coordonare a activităților de vaccinare de către Ministerului Sănătății, în corelare cu activitățile derulate în cadrul Programului Național de Vaccinare.

Totuși, Ministerul Sănătății va colabora, pentru activitatea de vaccinare împotriva Covid-19, cu Ministerul Apărării, în condițiile în care cele mai multe vaccinuri sunt depozitate în condițiile de siguranță necesare la spitalele militare.

“Având în vedere (…) că la nivelul centrelor de depozitare și distribuție a vaccinurilor împotriva Covid-19 organizate la nivelul spitalelor din subordinea Ministerului Apărării Naționale se află depozitate cantități semnificative de doze de vaccin care necesită depozitare la temperaturi de -20°C și respectiv de -80° C, este necesară colaborarea în continuare între structurile Ministerului Sănătății și Ministerului Apărării Naționale, până la momentul epuizării stocurilor de vaccinuri”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

De asemenea, Ministerul Sănătății va colabora cu Ministerul Afacerilor Interne (pentru asigurarea condițiilor logistice necesare transportului de vaccinuri în situații speciale), Serviciul de Telecomunicații Speciale (pentru securitatea informațiilor și mentenanța platformelor dedicate activităților de vaccinare) și Ministerul Justiției (pentru vaccinarea în penitenciare).

Articolul Ministerul Sănătății propune desființarea CNCAV și un nou mecanism de coordonare a vaccinării anti-Covid-19 apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top