loader image

Nastere Cezariana Regina Maria Baneasa Iulie 2022 Dr. Cristea Carmen

Buna ziua! Am nascut primul baietel in iulie 2022, la 37 de saptamani la Regina Maria Baneasa, fara sa exagerez pentru mine este si a fost o trauma… Povestea din fericire se termina insa cu bine, bebe sanatos, mama fara complicatii.

Sa mentionez intai partile bune, marea majoritate a staff-ului a fost exemplara, incepand cu doamna Dr. Cristea Carmen care mi-a urmarit sarcina, o sarcina cu probleme, col scurtat la 20 de saptamani si care a facut tot felul de artificii ca sa o pot duce la bun sfarsit etc.Deci in ce priveste aceasta parte totul a fost jos palaria.

Pe scurt, povestea suna asa: contractii aparute seara, din ce in ce mai puternice si mai dese, mers la spital noaptea, internata o noapte ca sa vedem daca putem sa oprim travaliul, procedura esuata. Se lasa travaliul sa decurga natural, eu doream sa nasc natural, bebe in pozitie normala, contractii normale, dilatare mica. Mi s-a administrat epidurala undeva la 3 cm, toate bune pana cand nu ma mai dilatam deloc, prin orice mijloace folosite. Decidem ca trebuie sa fiu operata de urgenta, si de acolo pentru mine incepe trauma.

Daca operatia a decurs inteleg ca normal, eu nu m-am simtit asa, nimeni nu te pregateste pentru acele momente de stat rastignita pe masa de operatie, expusa, tremurand fara control, efectiv muream de frica, doamna doctor ati a facut o treaba minunata dupa ce a fost bebe scos, sedandu-ma. M-am trezit dupa ce s-a terminat totul (repet, doamne ajuta ca am fost sedata pentru ca eram foarte agitata si speriata). Am foat dusa in post operator, si mai tarziu in rezerva.

In contract specificasem ca doresc rezerva dubla, pretul pentru rezerva single este de aprox 1200 de lei pe noapte in plus fata de cea dubla, deci mult. Am fost dusa in single, mi-am spus ca aici trebuie sa stau pentru noaptea aceea, si maine sunt mutata unde trebuie. A doua zi pe seara imi soseste doamna de la facturare cu factura pe ziua precedenta, chiar credeti ca sedata, abia miscandu-te, te uiti atent pe facturi??? A doua zi am ramas tot in single, doamna vine cu factura ce sa vezi 1200 si ceva de lei de lei de achitat in plus pentru mine, iar pt bebe 700. De ce? Pentru ca nu am cerut expres sa fiu mutata, ca ‘mi-a convenit’ sa stau in single. Si ce sa vezi la 8 seara cand am primit factura, brusc s-a eliberat o rezerva dubla, in care nu statea nimeni.

Asta e prima buba, a doua fiind faptul ca la internare esti intrebata daca ai avut vreo infectie in sarcina, dentara genitala urinara orice, eu avand o infectie urinara, tratata in sarcina. Din cauza asta, chipurile, bebelusului ii sunt transmise infectiile acestea si exista o analiza care arata ca bebe are un proces inflamator in corp (ulterior dupa externare am aflat ca este marita valoarea la toti nou nascutii).
Drept pentru care a trebuit sa mai stau 3 nopti in spital in plus fata de contract, pentru aceasta infectie inchipuita a lui bebe, mi se spunea ca daca plec pe semnatura bebelusul este pasibil sa moara si alte lucruri morbide,desi bebelusul nu facea nici banala febra. Am ramas la insistentele medicilor, care pretind ca nu stiu costurile pe noapte si ca dumnealor isi fac meseria, nu pentru foloase materiale pentru spital :).

Bebe s-a născut cu 2.600 kg, 50 cm, manca bine biberon, fometos, nu este incurajata alaptarea, oricat de mult s-ar lauda pe toti peretii din maternitate. Consultantul in alaptare este… Daca incerci sa alaptezi si nu poti efectiv, mamelon neformat etc, si soliciti ajutor, pana vine cineva trec 2 ore, timp in care bebe plange de se inroseste, si vin si fara lapte praf facut, ca nu au trecut 3 ore de la ultima masa, desi bebe e infometat.

Concluzia zilei este ca am nascut un bebe sanatos, eu am iesit aproape ‘intreaga la cap’, noroc cu sotul care a fost si este minunat.
Din pacate am mers la pomul laudat cu sacul… de bani, am lasat o caruta de bani la ei, bebe fiind sanatos, operatia si recuperarea mea fiind normale.

Pupici pe burtici, sarcini usoare si fara peripetii!

Postarea Nastere Cezariana Regina Maria Baneasa Iulie 2022 Dr. Cristea Carmen a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top