loader image

Nastere Cezariana Regina Maria Cluj Decembrie 2022 Dr.Iuga Dragos

Experienta nasterii mele la Regina Maria Cluj a fost una buna. Domnul Dr. Iuga este un medic exceptional, de-a lungul sarcinii a fost alaturi de mine si mi-a raspuns la toate intrebarile posibile, chiar si noaptea, in cazul urgentelor.

Mentionez ca sarcina a fost una fara complicatii in cazul meu. Mereu mi-am dorit o nastere naturala si asta a fost planul pe tot parcursul sarcinii, dar corpul meu nu a fost pregatit pentru asta. Din cauza colului inca inchis, la 41 de saptamani si 2 zile am luat decizia impreuna cu domnul doctor de a face cezariana pentru binele bebelusului. Nu ma documentasem mai deloc despre cezariana, recuperare dupa operatie si in dimineata in care am decis asta m-a si programat pentru acea dupa amiaza la operatie.

Operatia a decurs foarte bine, nu stiam la ce sa ma astept, dar cred ca a fost mai bine asa, pentru mine, deoarece nu mi-am umplut capul cu tot felul de idei. Am nascut la ora 18, tot personalul medical a fost foarte dragut si mi-au explicat ce se va intampla pe parcursul interventiei. Ulterior, am stat pana la ora 1 noaptea la ATI si dupa am fost transferata in rezerva. La acea ora tarzie nu mi-au mai adus bebelusul sa il vad, dar la 6 dimineata m-am trezit ca intrau pe usa cu el.

Cat am fost la ATI acesta a mancat formula si din prima zi am combinat formula cu colostrul. A doua noapte bebe a dormit tot pe sectia de neonatologie si din ziua 2 a stat cu mine aproape non stop ,l-au luat doar pentru cateva analize. Mentionez ca am avut posibilitatea sa raman cu bebelusul din dimineata in care mi l-au adus prima data dar am preferat sa ma recuperez cat mai repede pentru a putea sa am grija de el dupa externare. Mamici, e foarte importanta odihna si recuperarea in primele zile dupa nastere, eu am plecat acasa aproape fara dureri, sa nu va simtiti vinovate daca bebe nu doarme cu voi din prima noapte.

In ultima noapte, cand bebe a dormit cu mine, doamnele asistente de pe sectia de neonatologie au venut sa verifice daca suntem bine amandoi fara sa le chemam noi si ne-au adus lapte praf pentru cazul in care aveam nevoie, dar bebe deja manca foarte bine la san si nu am mai folosit formula de lapte inca din spital. Nu credeam ca este posibil si dupa cezariana sa poti alapta exclusiv atat de repede, dar am aflat pe propria piele ca este posibil, trebuie doar sa vrei sa alaptezi, corpul tau iti ofera toate resursele necesare.In fiecare zi a venit un consultant in alaptare si medicii si asistentele au fost foarte dragute si rabdatoare.

Legat de costuri, nu am avut costuri suplimentare nejustificate, am avut extra de achitat doar diferenta dintre nastere naturala si cezariana.
In concluzie, pentru mine, experienta nasterii la Regina Maria Cluj a fost una buna.

Postarea Nastere Cezariana Regina Maria Cluj Decembrie 2022 Dr.Iuga Dragos a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top