loader image

Nastere Naturala Regina Maria Baneasa Ianurie 2022 Dr. Ana Maria Harbada

Inca de cand am aflat ca sunt insarcinata, alegerea noastra a fost sa nasc la un spital privat, fiind speriata de povestile auzite de la prietene care au nascut la stat. Principala mea frica era sa nu ne intoarcem din spital cu vreo infectie, sau sa se produca vreo neglijenta in timpul nasterii. De asemenea, comportamentul personalului, care nu este atat de laudat in spitalele de stat.

Intr-un final am ales Regina Maria Baneasa. In data de 10 Ianuarie 2022, m-am trezit in jur de ora 9:00 cu o durere de spate, eu crezand ca este normala, avand in vedere ca in ultima luna era din ce in ce mai greu sa si dorm. Cand am vrut sa ma dau jos din pat, am auzit ca si cum mi-au trosnit oasele. Am mers la baie, am constatat ca de fapt se rupsesera membranele si in 5 minute am simtit cum se scurge un lichid. Am dat mesaj doamnei Dr. Harbada Ana-Maria si am intrebat-o daca mai stau acasa pana incep contractiile. Dansa mi-a spus sa imi fac un dus si ne vedem la spital. Am plecat catre spital cam intr-o ora fara absolut nici o durere, as fi putut sa conduc singura pana acolo. Cand am ajuns, m-am dus la control, doamna doctor ma astepta acolo deja. In timpul controlului, surpriza: dilatatie 4 cm, eu neavand nici o durere.

M-au trimis sa ma schimb, sa imi fac un dus si sa merg apoi in sala de nasteri. A venit apoi anestezistul sa imi faca epidurala. Aici a inceput “distractia”. Cand au inceput durerile mai intense, in jur de ora 15:00, am cerut sa imi mai faca o doza. Au facut asta de vreo 3-4 ori, apoi mi-au spus ca nu se mai poate ca imi vor opri travaliul. La mine nu isi facea efectul, nu stiu de ce. In jur de ora 16:00 dilatatia era la maxim si doamna doctor imi spunea sa imping ca sigur va iesi imediat. Dar, cum era prima nastere, evident ca nu stiam cum sa imping, asa ca eu tot incercam, doamna doctor imi spunea ca ii vede capul si parul copilului, daca vreau imi taie o suvita, eu in gandul meu imi spuneam ca ma pacaleste sigur ca nu are cum.

Se facuse 18:00 ceasul. In timpul acesta, tensiunea mea ajunsese la 17, atunci mi s-a spus ca daca nu imping sa nasc, voi ajunge la cezariana. Frica mea cea mai mare aceasta a fost, sa nu pot naste natural. Am preferat durerile nasterii naturale, decat cezariana si recuperarea de dupa. Cand am auzit asta, de frica am impins si la 18:31 am tinut in brate o mogaldeata de 3.830 kg. Am avut si epiziotomie pe care recunosc ca am simtit-o in timpul expulziei, probabil si din cauza ca anestezia nu a functionat la mine. Doamna Dr. Harbada a avut o rabdare nemaintalnita cu mine si m-a sustinut tot timpul travaliului spunand ca pot sa fac asta si ca o sa reusesc, ca are incredere in mine. A contat enorm atitudinea dansei pentru mine.

Apoi cand am ajuns in rezerva, tot personalul a fost foarte amabil, veneau sa ma verifice foarte des, sa ma intrebe daca am nevoie de ceva. A doua zi am optat si pentru masaj, ceea ce recomand tuturor mamicilor. Consultantul in alaptare a fost ok, recunosc ca mi-as fi dorit sa ma ajute mai mult, dar informatiile pe care mi le-a dat m-au ajutat cand am ajuns acasa.

Eu am fost foarte multumita de serviciile oferite de Regina Maria si daca ne hotaram sa mai facem un bebe, cu siguranta tot acolo voi naste si sub indrumarea aceluiasi medic. Am nascut luni seara,miercuri am mers acasa si joi deja faceam curatenie prin casa. Am avut parte de o recuperare usoara si incurajez nasterea naturala. Bineinteles, atunci cand nu sunt probleme medicale.

Sper ca experienta mea sa ajute si alte mamici!

Postarea Nastere Naturala Regina Maria Baneasa Ianurie 2022 Dr. Ana Maria Harbada a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top