loader image
Home » Nastere Naturala Maternitatea Bega August 2022 Dr. Sorana Bana

Nastere Naturala Maternitatea Bega August 2022 Dr. Sorana Bana

Initial, am dorit sa nasc la Maternitatea Odobescu din Timisoara, cu medicul de garda.

In ultimele 2 luni am fost la control la domnul doctor rezident Alexandru Dabica, care de la inceput mi-a propus inducerea travaliului pentru a naste pe tura dansului. Am refuzat.

La controlul din saptamana 39 acesta a chemat-o pe domana Dr.Cristina Secosan sa ma convinga, ca pentru o sarcina ajunsa la 40 saptamani trebuie indus travaliul.

In urma acelui control ecografic mi s-a spus ca fatul e in suferinta si trebuie indus travaliul deoarece pentru ca nu sunt contractii bebe poate deceda daca nu nasc. Am refuzat, dorind sa mai aud o parere.

A urmat consultul vaginal unde domana Dr. Cristina Secosan a constatat ca am dilatație 2 cm si cervixul moale. A fost un consult ceva mai lung decat cele anterioare si dureros. Desi i-am cerut sa se opreasca, dansa a continuat, si si-a miscat degetele in interiorul vaginului, ca la final sa vad ca are sange pe degete.

In ciuda insistentelor si presiunii psihice din partea domnului Dr. Dabica, era tura lui atunci, am plecat la maternitatea Bega sa mai cer o opinie cu privire la optiunile pe care le am legate de nastere. Acolo mi s-a comunicat ca fatul este bine in momentul de fata, ca nu este urgenta inducerea travaliului asa cum mi s-a spus anterior și ca opțiune, ca ar trebui monitorizat datorita lichidului amniotic scazut. La examenul CTG de data aceasta au aparut usoare contractii desi la Odobescu nu erau deloc.

Contractiile au devenit rapid dureroase și neobisnuit de lungi. Am nascut un baietel sanatos cu doamna Dr. Sorana Bana.

In urma unei consultatii din spitalul Bega, urmarind istoricul din fisa de externare, si fara ca eu sa mentionez intamplarea de la Odobescu, medicul pediatru a constatat ca travaliul a fost declanșat din alte cauze si nu pentru ca sarcina era la termen si ar fi venit timpul sa iasa bebele. Atunci am facut legatura cu ultimul consult cu Dr. Cristina Secosan si am intrebat de sangerarea de la final, daca era ceva normal. Medicul a fost socat, deoarece am descris procedura de decolare a membranelor. O procedura naturala, cel mai putin invaziva de inducere a travaliului.

Sentimentul meu a fost ca după un viol, s-a efectuat pe corpul meu o procedura cu privire la care mi-am exprimat dezacordul, care nu era necesara și dupa ce au văzut ca totuși plec,  cei 2 doctori de la Odobescu nu mi-au comunicat nimic, m-au lasat asa. Daca era cu adevarat o urgenta se facea cezariana.

Am incercat ulterior sa iau legătura cu Dr. Dabica, insa m-a evitat. Am facut depresie tot gandindu-ma la aceste evenimente.

Nu recomand rezidentii si nici pe doamna Dr. Cristina Secosan!!

 

Postarea Nastere Naturala Maternitatea Bega August 2022 Dr. Sorana Bana a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top