loader image
Home » Nastere Naturala Spitalul Filantropia Bucuresti Decembrie 2021 Dr. Laura Mustata

Nastere Naturala Spitalul Filantropia Bucuresti Decembrie 2021 Dr. Laura Mustata

Foarte multumita de experienta mea la Filantropia – PRIMA NASTERE!
Initial am vrut sa nasc la privat. Auzisem tot felul de povesti horror de la alte mamici care au fost lasate de izbeliste in conditii insalubre etc.
Dar dupa ce am aflat ca in caz de urgenta tot la stat ajungi, m-am reprofilat ????

De asemenea in documentarea mea extensiva (youtube, bloguri, grupuri pe Facebook etc) am descoperit cu stupoare ca majoritatea spitalelor private cam trag la cezariana chiar daca mamica este perfect capabila sa nasca natural (astfel mai multi bani si pot doctorii sa isi programeze mai bine timpul).

Stiam ca Filantropia era PRO nastere naturala si auzisem de doamna Dr. Mustata de la 2 persoane asa ca Adjudecat! Oricum chiar daca nu nasteam cu ea, am avut incredere deplina in toti ceilalti doctori de garda.

Mi-a monitorizat sarcina la Nativia clinica privata, super ok pentru ca nu trebuia sa astepti si aici voucherele Materna au ajutat mult.

Primele contractii au inceput la ora 8 am iar 10 ore dupa am si nascut. La spital m-am deplasat doar cand contractiile au devenit foarte regulate (din 2 in 2 min) – cam tarziu recomand din 5 min ca aproape am nascut in Taxi!

Am ajuns acolo cu dilatare 9 si am asteptat aproape 1 ora(40 min) ca sa se pregateasca asistentele, medicul si sa ma mai deschid. Mi-a facut oxitocina cu secunde inainte de expulzie – nu stiu de ce, dar nu m-a deranjat, apa se rupsese deja, durerea era la fel. Copilul a iesit usor, m-am rupt natural 3 cm spre fund ouch! M-au cusut si mi-au „muls” burta sa iasa majoritatea lohiilor si a placentei (ramasese o bucatica de placenta inauntru). A durut mai mult coaserea si „mulsul” decat nasterea in sine.

Dupa vreo 3 ore mi-am cerut „drepturile” de a fi mutata la salon si de a vedea copilul.De ce dupa 3 ore: 2 ore trebuia sa ma apas pe col incontinuu iar ultima ora incercam sa-mi revin dupa efort.Au venit 2 doamne scumpe care m-au ajutat sa ma schimb in pijama si m-au dus cu scaunul rulant la salon.

Optasem pentru un salon privat (400ron/noapte). Am vrut liniste si intimitate. Baia insa era la comun cu alt salon privat, practic reprezenta holul dintre cele doua saloane. Dar nu m-a deranjat. Era ca la un hotel de bun simt, totul nou frumos.

Mi-au adus bebelinul gata hranit dar nu m-a deranjat e si normal ar fi facut foamea altfel. Mie abia dupa 4 zile mi-a venit laptele deci Slava Domnului pentru toate seringile de lapte praf pe care mi le-au adus care mi-au tinut copilul hranit!

Salonul era chiar ok, odata instalata acolo a venit o doamna tanara cred ca Andreea o chema care mi l-a adus pe bebe in patutul cu roti si mi-a aratat cum sa il tin cum sa il alaptez etc f f draguta. Ea a fost cea care m-a intrebat daca doresc sa semnez pentru ca copilul sa fie vaccinat. Am zis ca nu (documentari extensive din surse medicale). Reactia ei a fost super tare. A zis OK, mi-a adus un formular de refuz si mi-a spus ca nimeni nu ii va face ceva lui bebe fara acordul meu. Avea un ton cald, bland lipsit de judecata de care se tot loveste cineva ca mine.

De altfel tot personalul de la doamnele de curatenie pana la doamna Dr. Laura Mustata si neonatologii au fost super draguti si amabili si in niciun moment nu s-a simtit miros de spaga de luat. Am fost impresionata profund de acest lucru.

Mi-au facut si niste calmante pe perioada sederii (am stat 2 zile) si mi-au dat reteta sa continui acasa. La externare l-au verificat pe bebe sa fie ok, avea deja icter dar nivel normal si m-a condus la poarta o doamna asistenta foarte draguta. Mancarea chiar mi-a placut, totul curat si oameni carora le pasa la tot pasul.

Recomand si la al doilea tot acolo m-as duce.

Dora

Postarea Nastere Naturala Spitalul Filantropia Bucuresti Decembrie 2021 Dr. Laura Mustata a fost publicata pe Am Nascut Acolo.

Scroll to Top