loader image

OMS: Un copil a murit în focarul de boală hepatică misterioasă. Afecțiunea, confirmată și în România

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a fost raportat cel puțin un deces în legătură cu un focar misterios de boală hepatică ce afectează copii din Europa și Statele Unite. Alți 17 dintre cei care s-au îmbolnăvit au avut nevoie un transplant de ficat. OMS nu a precizat în ce țară s-a produs decesul.

Agenția de sănătate a ONU a declarat sâmbătă seara că a primit până acum rapoarte depre cel puțin 169 de cazuri de „hepatită acută de origine necunoscută“ din 12 țări, printre care se  numără și România, cu un caz raportat până acum.

Cazurile au fost raportate la copii cu vârsta cuprinsă între o lună și 16 ani.

Primele cazuri au fost înregistrate în Marea Britanie, unde au fost afectați 114 copii.

OMS a precizat că, începând cu data de 21 aprilie, au fost raportate cazuri de hepatită acută de origine necunoscută în Regatul Unit, Statele Unite, Spania, Israel, Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia.

„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar la rata așteptată, dar rămân nedetectate“, a precizat OMS într-un comunicat.

Experții cred că aceste cazuri ar putea fi provocate de un virus frecvent asociat cu răceala, dar cercetări suplimentare sunt în curs de desfășurare.

„În timp ce un adenovirus este o ipoteză posibilă, cercetările sunt în curs de desfășurare pentru agentul cauzal“ a spus OMS, menționând că virusul a fost detectat la cel puțin 74 de cazuri. De asemenea, cel puțin 20 dintre copii au fost testați pozitiv cu coronavirus.

OMS a mai declarat că țările afectate au intensificat supravegherea cazurilor de hepatită la copii.

Articolul OMS: Un copil a murit în focarul de boală hepatică misterioasă. Afecțiunea, confirmată și în România apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top