loader image
Home » Peste 100 de medicamente, adăugate în Canamed de la 1 iunie

Peste 100 de medicamente, adăugate în Canamed de la 1 iunie

Ministerul Sănătății a realizat o nouă actualizare a Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed), care va intra în vigoare la 1 iunie 2022. 

Astfel, un ordin al ministrului Sănătății publicat luni în Monitorul Oficial prevede introducerea a 105 de medicamente în Canamed, modificarea a 92 de poziții și abrogarea a 8 poziții.

Printre cele 105 de noi medicamente se numără Aspaveli 1.080 mg (substanța activă pegcetacoplan, DAPP Swedish Orphan Biovitrum Suedia), orfan, indicat pentru tratamentul pacienților cu hemoglobinurie paroxistică nocturnă – preț maxim 150.442,28 lei cu TVA, Spherox 10-70 sferoizi/cm2 (celule cartilaginoase umane autologe, DAPP Co.Don Germania), inovativ, indicat pentru pentru repararea defectelor cartilaginoase de la nivelul condilului femural și patelei genunchiului – preț maxim 63.016,17 lei, și Kaftrio 37,5 mg/25 mg/50 mg (ivacaftor + tezacaftor + elexacaftor, DAPP Vertex Pharmaceuticals Irlanda), orfan, indicat pentru tratamentul fibrozei chistice – preț maxim 52.281,76 lei.

Ultima corecție a prețurilor din Canamed a intrat în vigoare la 1 martie 2022, iar prețurile sunt valabile până la 28 februarie 2023.

Actualizarea din iunie este cea mai amplă realizată de Ministerul Sănătății de la ultima corecție a Canamed, în vigoare de la 1 martie.

Prețurile maxime stabilite de minister în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene.

Pentru farmaciile sau alte entități care nu se află în relații contractuale cu casele de  asigurări de sănătate, cu direcțiile de sănătate publică județene sau cu Ministerul Sănătății, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.

 

 

Articolul Peste 100 de medicamente, adăugate în Canamed de la 1 iunie apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top