loader image

Peste 90 de medicamente, introduse în Canamed de la 1 mai

Ministerul Sănătății  a realizat o nouă actualizare a Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed), care va intra în vigoare la 1 mai 2022. 

Astfel, un ordin publicat joi în Monitorul Oficial introduce 94 de medicamente în Canamed, modifică 113 poziții și abrogă 6 poziții.

Printre cele 94 de noi medicamente se numără Hepcludex 2 mg (substanța activă bulevirtidă, DAPP Gilead Sciences Irlanda), orfan, indicat pentru tratamentul infecției cronice cu virusul hepatitic delta – preț maxim 61.476,97 lei cu TVA, Isturisa 10 mg (osilodrostat, DAPP Recordati Rare Diseases Franța), orfan, indicat pentru tratamentul sindromului Cushing – preț maxim 29.969,68 lei, și Caprelsa 300 mg (vandetanib, DAPP Genzyme Europe Olanda), inovativ, indicat pentru tratamentul neoplasmului medular tiroidian – preț maxim 20.265,41 lei.

Ultima corecție a prețurilor din Canamed a intrat în vigoare la 1 martie 2022, iar prețurile sunt valabile până la 28 februarie 2023.

Prețurile maxime stabilite de minister în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene.

Pentru farmaciile sau alte entități care nu se află în relații contractuale cu casele de  asigurări de sănătate, cu direcțiile de sănătate publică județene sau cu Ministerul Sănătății, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.

Articolul Peste 90 de medicamente, introduse în Canamed de la 1 mai apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top