loader image
Home » Tratament injectabil pentru sepsis, dezvoltat de cercetători

Tratament injectabil pentru sepsis, dezvoltat de cercetători

Un tratament în curs de brevetare pentru sepsis ar putea avea un impact asupra a milioane de vieți anual.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor raportează că cel puțin 1,7 milioane de adulți americani dezvoltă sepsis anual și aproape 270.000 mor din această cauză. Unul din trei pacienți care mor într-un spital are sepsis.

Sepsisul apare în urma unui răspuns extrem al organismului la o infecție sau la o leziune. Proteinele sau alte substanțe eliberate în sânge produc inflamație și cheaguri de sânge la o scară largă în organism.

În acest fel, fluxul sanguin este afectat și poate provoca leziuni ale organelor și în unele cazuri chiar moartea.

O echipă de cercetători de la colegiile de farmacie și inginerie din cadrul universității Purdue, condusă de prof. Yoon Yeo, dezvoltă un tratament cu nanoparticule biocompatibile care tratează sistemic sepsisul prin injectare intravenoasă.

Prof. Yeo a spus că Polymyxin B, un antibiotic tradițional, poate inactiva endotoxine care provoacă un anumit tip de sepsis, dar poate fi prea toxic pentru aplicarea sistemică.

“Formulările noastre cu nanoparticule reduc toxicitatea dozelor Polimixină B fără a diminua capacitatea de a inactiva endotoxinele“, a precizat Yeo.

Modelele de sepsis de șoarece tratate cu nanoparticulele dezvoltate de cercetătorii de la Purdue au fost protejate 100% de inflamație excesivă și au supraviețuit.

„Această tehnologie arată promisiune ca este o opțiune sigură și convenabilă pentru pacienți și medici“, a mai precizat cercetătoarea.

Articolul Tratament injectabil pentru sepsis, dezvoltat de cercetători apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top