loader image

Prim pas în realizarea unei strategii de resurse umane în Sănătate

Autoritățile au realizat deja un prima draft al unei strategii de resurse umane în Sănătate, care urmează să fie discutat cu reprezentanții organizațiilor reprezentantive și a sindicatelor din domeniul sanitar, potrivit ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. 

“Lucrăm foarte intens în această perioadă şi avem deja un prim draft al acestei strategii de resurse umane în care, când vom fi mai avansaţi, ne vom consulta cu dumneavoastră şi cu Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor, Colegiului Medicilor, ne vom consulta cu Federaţia Sanitas, ne vom consulta cu toţi actorii relevanţi încât să avem o strategie care să fie cunoscută, înţeleasă şi acceptată”, a afirmat prof. Rafila, citat de Agerpres.

Ministrul a subliniat că această strategie trebuie să vizeze atât beneficiul pacienţilor din România, cât și “confortul profesional” al angajaților din Sănătate.

“Confortul profesional” are două componente: una legată de condiţiile în care lucrează personalul medical, iar cealaltă de modul în care se raportează autorităţile şi populaţia la profesioniştii din domeniul sănătății.

“Trebuie să lucrăm pentru acest lucru, care cred că este esenţial şi în obţinerea reparaţiilor de natură materială care trebuie făcută în mod diferenţiat pentru fiecare categorie sau includerea în rândul acestor categorii al celor care nu au beneficiat de actualizarea salarizării, cu toate că lucrează de foarte mult timp în sistemul de sănătate”, a spus prof. Rafila.

Ministrul a menționat că se caută soluții pentru categoriile de personal din domeniul sanitar public care au o salarizare diferită și mai puțin avantajoasă.

“Cred că important este să avem o abordare unitară inclusiv din punctul de vedere al drepturilor salariale (…), pentru că există categorii de personal, mai ales în spitale, care desfăşoară activităţi importante pentru funcţionarea acestor unităţi sanitare şi care din păcate beneficiază de o salarizare diferită care nu este în avantajul lor”, a mai spus prof. Alexandru Rafila.

Articolul Prim pas în realizarea unei strategii de resurse umane în Sănătate apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top