loader image

România și Bulgaria vor colabora în îngrijirea pediatrică, transplant și producția de medicamente

România și Bulgaria vor colabora în mai multe domenii de interes pentru ambele țări, precum îngrijirea pediatrică, transplant și producția de medicamente.

Anunțul a fost făcut joi de Ministerul Sănătății, după o întâlnire între miniștrii de resort din cele două țări, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și prof. univ. dr. Asena Serbezova.

O delegație oficială a Ministerului Sănătății din Bulgaria s-a aflat în România, în perioada 8-9 iunie 2022, la invitația ministrului român al Sănătății.

Vizita  face parte din proiectul ministrului Sănătății de a întări relațiile bilaterale în domeniul medical cu toate statele vecine României, pentru a avea abordări comune în domeniul sănătății publice în Europa Centrală și de Est, potrivit Ministerului Sănătății.

Cei doi miniștri au discutat despre mai multe teme de interes și au convenit să întărească schimbul de informații în domeniul sănătății publice, în contextul intensificării circulației transfrontaliere, odată cu începerea sezonului estival.

“Miniștrii Sănătății din România și Bulgaria au stabilit dinamizarea colaborării în câteva domenii importante pentru ambele părți: îngrijirea pediatrică, programele de transplant, producția de medicamente”, a precizat Ministerul Sănătății.

Cei doi miniștri au efectuat o vizită la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie”, ocazie cu care delegația bulgară a fost informată despre modelele de bună practică în domeniul neonatologiei și al chirurgiei cardiovasculare din România, dezvoltate în baza unor parteneriate externe.

Articolul România și Bulgaria vor colabora în îngrijirea pediatrică, transplant și producția de medicamente apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top