loader image
Home » România trebuie să primească 9 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 în următoarele 3 luni

România trebuie să primească 9 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 în următoarele 3 luni

România trebuie să primească 9 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 până la jumătatea acestui an, deși depozitele din țară sunt pline, potrivit ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. 

“Depozitele sunt pline şi din păcate nu avem la dispoziţie un mecanism acceptabil care să facă posibilă amânarea livrării cel puţin a acestor doze, în condiţiile în care este aproape imposibil în momentul de faţă să le comercializezi”, a afirmat prof. Rafila, citat de Agerpres.

Compercializarea vaccinurilor care nu pot fi utilizate este dificilă deoarece multe alte țări au, de asemenea, stocuri mari de vaccinuri care nu pot fi folosite.

“Ceea ce am reuşit noi să vindem în ianuarie şi februarie, 7,5 milioane de doze de vaccin, care au însemnat o economie de aproximativ 150 de milioane de euro în momentul de faţă, nu mai este posibil şi ideea noastră este să putem să găsim o abordare la nivelul Comisiei Europene, întrucât Comisia Europeană este cea care a încheiat aceste contracte iniţiale, cât să putem să găsim o soluţie în care să nu risipim nici vaccinurile, nici fondurile publice şi să le oferim în continuare celor care au nevoie de ele”, a mai spus ministrul.

România este una dintre statele europene cu cele mai mici rate de vaccinare împotriva Covid-19 din Uniunea Europeană.

Articolul România trebuie să primească 9 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 în următoarele 3 luni apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top