loader image

Schimbări în grupurile de experți care reprezintă România la reuniunile structurilor din domeniul sănătății din UE

Ministerul Sănătății propune mai multe schimbări în componența grupurilor de experți responsabili cu elaborarea punctelor de vedere tehnice asupra documentelor aflate în dezbatere la nivel european și asigurarea reprezentării la reuniunile structurilor de lucru privind sectorul de sănătate ale instituțiilor Uniunii Europene.

Noul șef al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), dr. farm. Răzvan Prisada, urmează să coordoneze unul dintre grupuri, arată un proiect de ordin publicat de minister.

Proiectul prevede că aprobarea participării la grupurile de lucru europene a experţilor angajaţi ai ANMDMR se face prin decizia preşedintelui agenţiei.

În domeniul farmaceutic, proiectul propune numirea noului șef al ANMDMR în funcția de coordonator al grupului tehnic de lucru pentru problematica medicamentelor de uz uman.

Celelalte grupuri din domeniul farmaceutic sunt coordonate de Mirela Tavakol (produse biologice de uz uman), Roxana Dondera (farmacovigilență), Cristina Gavrilă (medicamente falsificate), Mirela Vîţă (studii clinice), Constantin Mircioiu (etică în studii clinice), Camelia Liliana Bunaciu (politica medicamentului, stabilirea preţurilor la medicamente, rambursarea medicamentelor şi eficienţa relativă), Ioana Ţene (domeniul dispozitivelor medicale) și Felicia Ciulu Costinescu (evaluarea tehnologiilor medicale și accesul pacienţilor la terapii inovative).

Articolul Schimbări în grupurile de experți care reprezintă România la reuniunile structurilor din domeniul sănătății din UE apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top