loader image
Home » Spitalul “Bagdasar-Arseni”, introdus în programul național pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut

Spitalul “Bagdasar-Arseni”, introdus în programul național pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut

Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” din București urmează să fie introdus în programul național pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut.

Măsura este prevăzută într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătății.

Potrivit inițiatorilor proiectului, Spitalul “Bagdasar-Arseni” a transmis în luna aprilie 2022 o adresă Ministerului Sănătății, prin care a solicitat includerea în programul AP-IMA (acțiuni prioritare – infarct miocardic acut).

Cererea a fost analizată de colectivul de lucru al AP-IMA, care a constatat că sunt îndeplinite condițiile privind includerea spitalului din Iași în program.

Serviciul medicină de urgenţă din cadrul Direcției generale de asistență medicală, medicină de urgență si programe de sănătate publică cuprinde în sfera de activitate atribuţii legate de acţiunile prioritare (AP) privind pacientul critic.

Printre acestea se numără şi AP- IMA (acțiuni prioritare – infarct miocardic acut), reglementată prin ordinul ministrului sănătăţii nr 6/2020 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut.

La nivel naţional, AP-IMA este coordonată, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, de către un colectiv de lucru format din specialişti în specialitatea cardiologie, denumit CL-IMA.

În prezent, 21 de spitale din țară sunt incluse în programul de acțiuni prioritare – infarct miocardic acut, din care 5 din București, 2 din Târgu Mureș, 2 din Cluj, 2 din Iași și câte o unitate medicală din Timișoara, Oradea, Brașov, Baia Mare, Brăila, Constanța, Ploiești, Suceava, Pitești și Craiova.

Articolul Spitalul “Bagdasar-Arseni”, introdus în programul național pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top