loader image
Home » Statele din UE vor face achiziții comune de vaccinuri și antivirale împotriva “variolei maimuței”

Statele din UE vor face achiziții comune de vaccinuri și antivirale împotriva “variolei maimuței”

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru a face achiziții comune de vaccinuri și antivirale împotriva “variolei maimuței”.

Anunțul a fost făcut vineri de coordonatorul programului de vaccinare din Suedia, Richard Bergstrom.

“După câteva reuniuni, s-a decis să cumpărăm și vaccinuri și tratamente antivirale”, a afirmat Bergstrom, citat de Reuters.

Astfel, statele din UE vor cumpăra vaccinul antivariolic Imvanex de la compania Bavarian Nordic și medicamentul antiviral tecovirimat de la compania americană Siga Technologies.

Ambele produse sunt autorizate pentru punere pe piața Uniunii Europene.

Imvanex este un vaccin utilizat la adulți pentru protecția împotriva variolei. Conține o formă vie modificată a virusului vaccinia, denumită „vaccinia Ankara”, care este înrudită cu virusul variolei.

Tecovirimat este un medicament pentru tratarea variolei, a variolei maimuțelor și a variolei
vacilor, trei infecții cauzate de virusuri din aceeași familie (ortopoxvirusuri). Medicamentul este autorizat pentru la adulți și copii cu greutatea de cel puțin 13 kg și se utilizează și la tratarea complicațiilor care pot apărea în urma vaccinării împotriva variolei.

Contractele pentru cele două achiziții ar putea fi semnate în curând, iar primele medicamente și vaccinuri ar putea fi livrate în iunie, potrivit oficialului suedez.

Articolul Statele din UE vor face achiziții comune de vaccinuri și antivirale împotriva “variolei maimuței” apare prima dată în 360medical.ro.

Scroll to Top